Ekerse school reageert na ongeval waarbij muurtje op jongen (11) viel: “Een enorme schok”

© ATV

De Sint-Vincentschool in Ekeren heeft woensdag voor het eerst gereageerd op het ongeval waarbij dinsdag een 11-jarig kindje levensgevaarlijk gewond raakte. Voor de school, haar leerkrachten en leerlingen is het ongeval “een enorme schok”, klinkt het. De school vraagt om sereniteit en rust.

Bron: Belga

LEES OOK. Drama op lagere school in Ekeren: kind (11) in levensgevaar nadat muur omvalt

Het slachtoffertje zou onder een muur in opbouw zijn terechtgekomen, maar de omstandigheden van het ongeval worden nog volop onderzocht. Het kindje verkeert volgens de laatste berichten nog steeds in levensgevaar. De leerkrachten en leerlingen krijgen intussen begeleiding van het CLB en de dienst slachtofferzorg van de politie om met de schok om te gaan, klinkt het. “Iedereen leeft mee met de ouders, familie en vrienden van de leerling”, aldus de directie in een mededeling.

LEES OOK. Jongen (11) kritiek na ongeval op school in Ekeren: “Dat muurtje staat er al maanden en nu gebeurt dit”

Ook de dagen voor de paasvakantie zal de school onder begeleiding van het CLB nog opvang voorzien voor de leerkrachten en leerlingen die daar nood aan hebben. “Om hier op een serene manier mee om te gaan, zal de directie en het personeel van de Sint-Vincentschool niet verder communiceren met de pers”, klinkt het nog. “We vragen met aandrang om deze wens te respecteren en de directie en leerkrachten niet te contacteren.”  

Daags na het ongeval praten ouders buiten de schoolpoorten bij.© JHS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus