“Red de bomen in de Ter Rivierenlaan”: Petitie al 400 keer ondertekend in twee dagen tijd

© ATV

Deurne -

Buurtbewoners hebben een online petitie opgestart om de bomen van de Ter Rivierenlaan te redden. Er zouden meer dan honderd bomen sneuvelen bij de geplande heraanleg, en dat na een advies van de brandweer voor wie de bomen bij een interventie een hindernis zouden kunnen betekenen. “Wij als buurtbewoners eisen een oplossing die rekening houdt met de mens én met de natuur”, staat te lezen in de petitie.

In een advies stelt de Antwerpse brandweer dat de bomen de bereikbaarheid van de huizen in het gedrang brengen bij gebeurlijke interventies. Het Deurnse districtsbestuur onthoudt zich momenteel van elke commentaar in deze zaak. Maar bronnen dicht bij datzelfde districtsbestuur bevestigen dat het niet anders kan. “We kunnen een advies van de brandweer niet zomaar naast ons neerleggen”, klinkt het daar.

De nakende bomenkap in de Ter Rivierenlaan heeft alvast de tongen losgemaakt bij veel buurtbewoners, die deze beslissing blijkbaar niet pikken. Er is intussen een petitie opgestart die na twee dagen al vierhonderd keer is ondertekend. “Wat het district onder ‘vergroening’ verstaat, blijkt de volledige kap van alle bomen op de Ter Rivierenlaan, zogezegd naar aanleiding van een negatief advies van de brandweer. Wij als buurtbewoners eisen een oplossing die rekening houdt met mens én met natuur. Wil jij ons steunen om onze bomen te redden?”, valt te lezen.

 jas

De petitie vind je hier terug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus