Dorp van de Ronde eert wielerbondscoach en lokale wielerheld Sven Vanthourenhout: “Hopelijk springt het portret in het oog tijdens de tv-uitzending”

De kunstenaars van Puncheur zet wielerbondscoach Sven Vanthourenhout (tweede van links) letterlijk in de verf in Sint Joris.© mvn

Beernem -

In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, op zondag 2 april, heeft streetart-collectief Puncheur een portret van wielerbondscoach Sven Vanthourenhout (42) aangebracht op het wegdek van de Sint-Jorisstraat in Beernem, dit jaar voor het eerst Dorp van de Ronde.

Arne Franck

De kunstenaars van Puncheur staan bekend voor hun afbeeldingen van wielrenners op asfalt. in Beernem zet het collectief bondscoach en lokale wielerheld Sven Vanthourenhout letterlijk in de verf. “We zijn enorm vereerd dat de kunstenaars ook in onze gemeente hun signatuur achterlaten”, zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). “We hopen uiteraard dat zijn portret ook in het oog springt tijdens de live-uitzending op televisie.”

Mooi palmares

Vanthourenhout groeide op in Beernem en woonde tot voor kort in deelgemeente Sint-Joris. In 2001 werd hij wereldkampioen veldrijden bij de beloften in het Tsjechische Tabor. Ook als profwielrenner fietste hij zowel in het veld als op de weg een mooi palmares bijeen. Zo mocht hij in 2008 mee het podium op voor zijn tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap wegwielrennen in Knokke-Heist.

Na zijn sportieve carrière ging hij aan de slag als bondscoach van de Belgische veldrijders en -rijdsters. Sinds 2020 is hij ook bondscoach van de wegrenners.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus