Academie Noord viert 60ste verjaardag in pure Woodstock-stijl

Directeur Koen De Roovere is klaar voor de viering.© Jan Brys

Brasschaat -

De Brasschaatse Academie viert van 26 tot en met 30 april haar 60ste verjaardag. De “tekenschool” baadt die dagen in pure sixties-sferen. Maar er is meer: al wie in 1962 of 1963 is geboren, kan na het sturen van een mailtje op zondag 30 april een cadeautje komen ophalen.

De feestweek vindt plaats in De Garage, aan de Ploegsebaan 51. Hoogtepunt is het avondfeest op zaterdag. Vanaf 19u zijn er dj’s en is er een optreden van RADIO 62, een gelegenheidsband met directeur Koen De Roovere en oud-leerlingen. Zij spelen muziek uit de jaren zestig.

Zondag is er een brunch vanaf 11u. Maar dan kunnen ook alle 60-jarigen uit Brasschaat en omstreken een cadeautje komen afhalen.

De Academie Noord kende haar oorsprong in het jaar 1962. Toen begon Frans Bellens tijdens de middagpauze tekenles te geven aan zijn leerlingen van het Sint-Michielscollege. Dat was meteen de start de Tekenschool. Frans Bellens bleef er directeur tot 1985 en werd dan opgevolgd door Jo Van Bouwel die tot 2010 bleef. Toen nam Koen de Roovere de teugels in handen.

“Onze school telt momenteel ongeveer 1000 leerlingen waaronder een kleine 600 kinderen van de lagere school. Er zitten 250 18-plussers en 160 middelbare scholieren. Dat aantal is redelijk stabiel. Zij zitten verspreid over de hoofdzetel in Antverpia, het Sint-Michielscollege en alle gemeentelijke lagere scholen”, zegt Koen de Roovere die intussen aan zijn 14de jaar als directeur bezig is. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus