Verbindingsweg naar sport- en recreatiezone Zelzate-Zuid nog deze zomer in het nieuw, prijskaartje van één miljoen euro

“De wegenwerken moeten snel van start kunnen gaan, want de opbouw van het sportstadion vlot goed”, zeggen schepen Dirk Goemaere (PVDA) en collega Luc Van Waesberghe (Vooruit).© zvd

Zelzate -

Spelers en supporters van voetbalclub KVV Zelzate kunnen samen met leden van enkele andere sportverenigingen vanaf september over een gloednieuwe weg naar de al even splinternieuwe sportzone in Zelzate-Zuid. Een aannemer start nog voor de zomer met de aanleg van de verbindingsbaan met fietspaden, trottoirs en rioleringen.

Dirk Ververs

LEES OOK. Eerste spadesteek voor aanleg sportzone Zelzate-Zuid: “Tegen volgend voetbalseizoen moet complex klaar zijn”

Het wordt deze zomer even op de tanden bijten voor de honderden werknemers van het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist en van ArcelorMittal, die normaal gezien de ingang van ‘post 2’ gebruiken. Het traject van en naar hun werkplek wordt vanaf juni één grote werf. De vernieuwing van de weg start al vanaf de watertoren (aan de Schepen René de Deckerlaan, red.). De wegenwerken lopen verder langs de bocht rond het tunnelgebouw richting de Broeder Leopoldstraat, om daar links af te slaan naar het nieuwe sportstadion.

“Beoogde planning wordt gehaald”

Het gaat over een traject van meer dan een kilometer. De wegenwerken hebben een prijskaartje van één miljoen euro, waarvan Farys – voor de rioleringen – 300.000 euro voor zijn rekening neemt. De rest komt uit de gemeentekas.

“Omdat we ervan uitgaan dat het nieuwe sportstadion in september klaar is , moet dan ook de nieuwe weg kunnen gebruikt worden”, zegt schepen van Sport Luc Van Waesberghe (Vooruit). “De opbouw van de gebouwen op de site schiet erg goed op. We denken dat de beoogde planning gehaald wordt.”

Snelheidsduivels ontmoedigen

Het sportstadion wordt aangelegd langs een oude weg die sinds de knip voor de aanleg van de E34 al meer dan een halve eeuw – met uitzondering door jongeren van de scouts – niet meer gebruikt wordt. Het gedeelte van de weg moest hoe dan ook ooit eens heraangelegd worden. De gemeente koos er nu voor om meteen het hele traject vanaf de watertoren aan te pakken.

Om snelheidsduivels te ontmoedigen krijgt de vernieuwde baan op de aansluitingen met de Suikerkaai, de Westkade, de Broeder Leopoldstraat en in de bocht aan het tunnelgebouw een verkeersplateau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus