Lichte hinder door aanleg energieleidingen

Vanaf 3 april starten er werken in de Brugse Steenweg, tussen de Rodestraat en de Wulpendammestraat.© Maps

Veurne -

Vanaf 3 april starten er werken in de Brugse Steenweg tussen de Rodestraat en de Wulpendammestraat in Veurne. Er worden energieleidingen aangelegd. De verwachting is dat de werken er eind mei zullen opzitten.

Daron Mertens

Van de Rodestraat tot aan nummer 137 wordt de aanleg aan de oneven huisnummers in het voetpad uitgevoerd. Van nummer 137 tot aan nummer 63 wordt de aanleg in de parkeerstrook uitgevoerd. Na deze werken steken we de Brugse Steenweg over en zal er aan de zijde met de even nummers worden gewerkt.

Tijdens de werken zal er slechts 1 rijstrook kunnen worden gebruikt. Er komen wel verkeerslichten, zodat je beurtelings in beide richtingen kan blijven rijden. Fietsers zullen een omleiding moeten volgen. De inwoners van de Hobélaan en de Feyslaan zullen altijd hun straat kunnen inrijden. Het eenrichtingsverkeer kan tijdelijk kunnen worden omgedraaid, zodat de bereikbaarheid verzekerd blijft. Na het plaatsen van de leidingen moeten er ook nog zo’n 70 aansluitingen van de gasleiding met de woningen worden gemaakt. De hinder tijdens deze werken is telkens minimaal.

Nadat alle leidingen en aansluitingen zijn aangelegd, zullen de voetpaden in de Brugse Steenweg, tussen de Rodestraat en de Wulpendammestraat ook helemaal opnieuw worden aangelegd. Deze werken starten vanaf half augustus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus