Voetbal 2de afdeling VV A KRC Harelbeke

KRC Harelbeke verrast met ruime overwinning in Aalst, maar Kenny Van Damme blijft alert: “Het is gevaarlijk te denken dat we er al zijn”

Razzi Yassine zoekt een uitweg tussen vier Harelbekenaars.© Gregory Van Gansen

KRC Harelbeke was vorig weekend een van de winnaars in de degradatiestrijd in tweede afdeling VV A. Na een 0 op 6 deden de Ratten de wenkbrauwen fronsen met een ruime 1-4-zege op Eendracht Aalst. “Dit is goed voor ons vertrouwen”, zegt Kenny Van Damme.

Jan Depoortere

Net als tegen Lokeren-Temse scoorde de Harelbeekse verdediger ook in Aalst. “En op precies dezelfde manier, want na een hoekschop van Niels Vandenbroucke stond ik tweemaal helemaal vrij”, vertelt Van Damme. “Gelukkig leverde mijn goal in Aalst wel iets op, een belangrijk verschil. Akkoord, 1-4 in Aalst is een opvallende uitslag, maar we mogen niet ontkennen dat we het in de eerste helft echt lastig hadden. We klommen vroeg op voorsprong, misschien té vroeg, en op het kwartier slikten we al de gelijkmaker. Onze tegenstander zette druk, maar daar reageerde onze trainer op met een tactische wijziging. Met drie achterin konden we de druk van Aalst geleidelijk afremmen. Bovendien scoorden we nog voor de rust op een counter. Veel kansen waren er niet, maar we werkten aan honderd procent af. In tegenstelling tot Lokeren-Temse de week voordien zakte Aalst in de tweede helft helemaal weg en we stelden de zege veilig.”

“Met 9 op 9 zetten we een goede reeks neer, maar we verloren nadien twee keer op rij en slikten tweemaal drie doelpunten. We hadden nood aan een goede collectieve prestatie en een stevig resultaat. Dat lukte ons, maar het is gevaarlijk te denken dat we er al zijn”, blijft Van Damme realistisch en voorzichtig. “De resultaten van de concurrentie zorgen ervoor dat we alert moeten blijven. Ik blijf elke resterende wedstrijd beschouwen als een finale. Pakken we die matchen aan met de inzet en de gedrevenheid van de laatste weken, dan zit het zeker goed. Het vertrouwen is aanwezig om zaterdag thuis tegen Merelbeke te bevestigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus