Voetbal 4de provinciale B

Wingene in amper één week tijd van de hemel naar de hel en terug: “Wenduine verdient een bloemetje, maar titelstrijd met Varsenare B zal tot slotminuut van competitie duren”

Kevin De Coninck bezorgde Wingene met zijn doelpunt een 2-1-zege tegen Steenbrugge.© Bart Vandenbroucke

Een nieuwe speeldag, een nieuwe wending in de titelstrijd in vierde provinciale B. Leider Wingene moest na het 2-2-gelijkspel op Oostkamp B plots Varsenare B naast zich dulden, maar telt een week later weer drie punten voorsprong na de 0-1-nederlaag van z’n uitdager tegen Wenduine en de eigen 2-1-winst tegen Steenbrugge.

Benny Lingier

“Met 6 op 6 zijn wij het zwarte beest van Varsenare B”, zegt Frederiek Logghe, T1 van SK Wenduine. “Onze verdediging bleef overeind in de eerste helft. Na de rust herstelden we het evenwicht en we wonnen puur op karakter en mentaliteit. Varsenare B kreeg versterking van twee spelers uit de A-ploeg, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Als je deze overwinning bekijkt, dan hadden wij mee een rol in het titeldebat kunnen vertolken. Onze krappe kern en de magere maand februari bleken echter het kantelpunt.”

“Ik had in alle eerlijkheid geen rekening gehouden met een nederlaag tegen Wenduine”, geeft Rony Deprez, T2 van FC Varsenare B, toe. “Ik hoopte op een zege om minstens naast Wingene te blijven, maar als je zoveel uitstekende kansen niet afmaakt... Een stilstaande fase leverde Wenduine de winning goal op. Jammer, maar het is niet uitzonderlijk dat we dit seizoen met dat fenomeen geconfronteerd worden. Misschien hadden we ook beter wat reserve in onze achterzak gehouden in plaats van negen keer te scoren tegen Knokke B. Nu komt er een haalbare kaart aan met de trip naar Hertsberge, maar de meeste tegenstanders zijn gemotiveerd als ze het tegen ons moeten opnemen. Uitkijken dus.”

“Wenduine verdient een bloemetje voor hun overwinning op Varsenare B. Daardoor was zaterdag de ontlading na onze winst tegen Steenbrugge extra groot. Nu is het aan ons om de koppositie te verdedigen, maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat de ontknoping van de titelstrijd pas voor de slotmatch zal zijn”, zegt Laurens Decuypere, verdediger van VC Wingene. “Ik snap niet dat Steenbrugge ergens in de buik van de klassering staat, want net als in de heenmatch hadden we het moeilijk tegen dat team met enkele talentvolle jonge kerels. Hun spits Verplancke profiteerde van een foute communicatie tussen onze keeper en een verdediger. Als je je kansen niet afwerkt, weet je hoe moeilijk het wordt, maar gelukkig kopte ik net voor halfweg op corner van Standaert de gelijkmaker binnen. Na de rust kregen we meer ruimte en invaller Kevin De Coninck bracht ons op het uur op voorsprong. We knutselden nog vier goede kansen in mekaar, maar het bleef 2-1. Ik heb veel sympathie voor Steenbrugge, omdat zij tenminste mee durfden voetballen terwijl anderen een dubbele gordel optrekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus