Voetbal 4de provinciale B Steenhuffel B

Ook Steenhuffel B kan Wambeek Ternat B geen halt toe roepen: “Ja, misschien is dit wel een minder seizoen van ons”

Trainer Gunther Carleer zet al jaren de lijnen uit bij SK Steenhuffel.© Kms

Met het einde in zicht is het nu elke week uitkijken welke van de vier titelkandidaten averij oploopt, maar dat gebeurde deze keer niet. Steenhuffel B leek de eerste helft nochtans goed op weg om Wambeek Ternat B op afstand te houden, maar na de pauze en de donderpreek van de bezoekende trainer Dirk De Mol, keerde het spelbeeld.

Eric Biesemans

Steenhuffel-trainer Gunther Carleer miste enkele spelers, maar dat was de eerste drie kwartier niet merkbaar. “We waren gewoon de betere ploeg ondanks de jeugdige leeftijd van het elftal”, zegt Carleer. “We pasten ons ook het best aan aan het, ondanks de zware regen, toch goed bespeelbare veld. Er waren ook enkele goede kansen en het was dan ook niet onlogisch dat het team met een goed gevoel de pauze indook. Dat ze in het andere kamp niet tevreden waren, konden we best horen. Door die sterke eerste helft hervatten we misschien ook iets te laks, terwijl de gasten meteen alle registers open trokken. Door die druk werd we wat overrompeld en viel ook de 0-1. Wambeek Ternat kreeg vervolgens ook een penalty cadeau en het was boeken dicht. We probeerden nog wel, maar liepen hierdoor op een counter.”

Titelstrijd blijft spannend

“We staan nu zevende in de stand, maar hogerop geraken we niet meer, de kloof met plaats zes is te groot. Bij de competitiestart hadden we een vijfde of zesde plek vooropgesteld. Is dit dan voor ons een minder seizoen, misschien wel. Enerzijds speelde de zware blessurelast ons zeker parten, maar anderzijds debuteerden vijf spelers van zowel de beloften als de U17 in deze ploeg. De club is dus zeker niet ontevreden”, aldus Carleer.

De Steenhuffelse trainer trof alle titelkandidaten al twee keer, maar toch blijft een pronostiek voor de titel moeilijk. “We botsten in de heenronde op een bijzonder sterk Wambeek Ternat, maar het kan ook uitdraaien op een duel tussen de twee Merchtemse teams. Den Boskant Peizegem kan wat meer ervaring in de strijd gooien, maar spannend blijft het zeker.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus