Geert Janssens CD&V-lijsttrekker, burgemeester Claes lijstduwer

Geert janssens.© LWH

Scherpenheuvel-Zichem -

Geert Janssens (54) wordt lijsttrekker voor CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen in Scherpenheuvel-Zichem in oktober ‘24. Huidig burgemeester Manu Claes zal de CD&V-lijst duwen.

Luc Weyens

Manu Claes is meer dan 30 jaren actief in de politiek. Na zes jaren als eerste schepen werd hij burgemeester. “Het is nu tijd om een stap opzij te zetten en plaats te maken voor andere kandidaten”, vertelt de burgemeester. CD&V is in Scherpenheuvel-Zichem bezig aan de vijfde legislatuur, samen met Open Vld. “Bij de verkiezingen in oktober volgend jaar zal ik de lijst duwen en als ik verkozen word, zal ik ook in de gemeenteraad gaan zitten, maar een uitvoerend mandaat zal ik niet meer opnemen”, beklemtoont de burgemeester.

Geert Janssens is voor CD&V nu de nieuwe kandidaat-burgemeester. Hij noemt zichzelf een ‘nieuw vertrouwd gezicht’ in de politiek in Scherpenheuvel-Zichem. “Ik ben ondertussen toch ook al tien jaar in de politiek van Scherpenheuvel-Zichem actief”, legt hij uit. Eerste was hij actief als fractieleider van CD&V. Sinds begin dit jaar is hij voorzitter van de raad. Geert Janssens is hoofdeconoom bij ideeënbeweging Etion, die meer dan 4.500 leden telt. “Beroepshalve ben ik in bedrijven vaak actief met participatief ondernemen. Die ervaring komt mij in de politiek goed van pas. Mensen samen brengen en verbondenheid creëren zie ik als een belangrijke uitdaging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus