Politiepaard loopt bijtwonden op aan benen en romp na heftige aanval van hond: “Dit is zo erg”

Politiepaard loopt bijtwonden op aan benen en romp na heftige aanval van hond: “Dit is zo erg”© Twitter

In Londen is donderdag een paard van de lokale politie gewond geraakt na een aanval van een agressieve hond. De viervoeter bleef het dier een tijdlang bijten in de benen en romp. Enkele omstanders probeerden de hond weg te jagen, maar dat lukte zeer moeizaam. “Dit is zo erg”, klonk het ondertussen bij een ooggetuige die het incident kon filmen.

Bron: Guardian, Evening Standard

De Metropolitan Police verspreidde een dag later enkele foto’s van de verwondingen die het paard had opgelopen. “We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om dieren aan de leiband te houden als je ze niet onder controle kunt houden”, meldde de politie op Twitter. “Hopelijk kan het paard weer aan het werk zodra hij volledig hersteld is, maar niet eerder.” De hond werd vervolgens in beslag genomen door de politie. Volgens het baasje van de viervoeter was de hond “geïntimideerd” geraakt nadat het voor de eerste keer een paard zag.

bekijk ook

Politie achtervolgt bestuurder die op telefoon zit… te paard

Gênant: belangrijke videopresentatie met meer dan 30.000 gasten wordt onderbroken door… hond die overgeeft

Jongetje (7) stelt mishandelde hond gerust in aandoenlijke video: “Je vorige eigenaar was niet leuk, maar hier ben je veilig”

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen