‘Expeditie Flower Power’, prelude op de Tuindagen, is begonnen

Arnaud De Decker en Renaud, beeld van een Russische vriend© if

Lochristi -

Het duurt nog anderhalve maand voor De Tuindagen in Beervelde weer hun deuren openen, maar eigenlijk zijn ze al een beetje begonnen met de ‘Flower Power’-missie van organisator Renaud. Voor het thema naar het park van de graaf komt, krijgt het al een prelude in... Kiev.

Een ‘Belgian Chocolate Truck’ hebben ze al aan het front in Oekraïne, en straks bolt er ook een ‘Flower Power from Belgium.’ De Da Vinci Wolves, genoemd naar een beruchte eenheid van het Oekraïense leger, rijden er vanaf vrijdag mee rond. Renaud de Kerchove is dinsdagochtend in alle vroegte vanuit Zaventem vertrokken naar Tallinn, om daar opnieuw deel uit te maken van een konvooi naar Kiev met twaalf pick-ups. Voor de tweede keer op een paar weken. “Misschien wel om een overdosis te krijgen, waardoor ik er nadien genoeg van heb”, vertelde hij vlak voor het vertrek.

War journalist Arnaud De Decker voor Het Nieuwsblad vergezelt hem, en al meteen blijkt dat die al wat ervaring heeft aan het front. Let op zijn zwarte helm in de vertrekhal in Zaventem en natuurlijk ook op het boeket zonnebloemen dat symbolisch meereist. Aan de foto hangt een pittige anekdote: “We vroegen aan onze sympathieke buurman om de foto te nemen. Gevraagd naar zijn nationaliteit bleek hij afkomstig te zijn uit... Rusland. ‘Lang leve onze president! voegde hij er prompt aan toe. Of hoe klein de wereld is.”

Welkom op de luchthaven van Tallinn© if

Op de luchthaven in Tallinn blijkt dan weer dat Estland een zeer fanatiek en loyaal supporter is van Oekraïne: ‘Don’t forget to help the people of Ukraine’, stond er op posters te lezen. De andere twee Baltische staten en Polen doen daar overigens weinig voor onder. Lift99.co, de hub in Tallinn van Ragnar Sass, is opnieuw de uitvalsbasis voor de trip naar Kiev. En daar.. is het, net als in Tallinn, ondertussen opnieuw winter. Met dikke sneeuwvlokken.

Lochristi Blogt houdt ook de komende dagen contact met de graaf met een missie.

 ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus