SAV begeleidt dertigtal beginners bij hun eerste looppassen in prachtig kader

De 31 starters in het park van Schoten. Hun missie: binnen tien weken comfortabel 5 km kunnen uitlopen.© JAA

Schoten -

Nu de magie van Evy Gruyaert en haar ‘Start 2 run’ wat uitgewerkt lijkt, neemt de Schotense Atletiekvereniging graag de stok van haar over. Deze week kregen zo’n dertigtal Schotenaren van ervaren coaches binnen de club de inleiding en de eerste voorzichtige training, op weg naar een ‘vlotte’ 5 kilometer lopen.

De sportieve dames en heren, van alle leeftijden maar vooral dertig- en veertigplussers, werden warm onthaald in het mooie kader van het gemeentepark door SAV-bestuurslid Nancy Van Apers, lid en podologe Lieveke Luyckx en hoofdtrainer Luc Bastenie.

Twee keer per week

Daarna volgde de eerste korte wandel-loop-training. “Rustig opbouwen en regelmaat houden is de weg naar een gezonde beweging én zo blijft het leuk om vol te houden”, aldus organisaor Nico Vissers. Hij raadt zijn nieuwste poulains aan om het meegedeelde trainingsschema stipt te volgen en vooral niks te forceren. Het halen van de 5 km komt dan vanzelf, weet de voorzitter uit eigen ervaring. “Voor je het weet, blijf je lopen en heeft de loopgoesting ook jou te pakken.”

Het officiële startschot voor de loopinitiatie mag dan gegeven zijn, aansluiten kan nog steeds. “We lopen voortaan elke maandag en woensdag samen om 19.30 uur. Afspraak in het park op de piste, voor onze kantine.

De eerste rondjes voor onder meer Nathalie de Kerchove d’Exaerde, met de tijger op haar roze sweater. Symbolisch voor haar motivatie en straks hopelijk ook voor haar soepele gewrichten.© JAA

Tijger

Tussen de deelnemers herkenden we onder meer schepen Véronique D’Exelle. De eerste nieuweling die mooi op tijd voor de briefing in het park van Schoten toekwam was echter Nathalie de Kerchove d’Exaerde. De Schotense, aan de start in modieuze sportoutfit met een brullende tijger op haar sweater, was duidelijk erg gemotiveerd. “Ik ben net 50 geworden en merk dat de gewrichten toch niet meer zo soepel zijn. Bovendien ben ik pas gestopt met roken. Gezond bewegen dringt zich op en mijn goede vriendin Anouk Collet, die al langer lid is van de SAV, heeft me overhtuigd om het zelf ook eens te proberen. En hier ben ik”, vertelt Nathalie.

De eerste ‘training’ werd een meevaller. “Allemaal vriendelijke mensen en dit tempo was alvast geen probleem voor mij. Ik ben optimistisch over het alen van de 5 km-grens na tien weken, zeker omdat ik van plan ben om geen sessie over te slaan. De Antwerp Ten Miles zijn misschien nog wat hoog gegrepen, voorlopig toch”, knipoogt Nathalie, die met het Peerdsbos alvast het ideale trainingsparcours naast de deur heeft liggen. (jaa)

Aanpikken kan nog altijd,elke maandag en woensdag. Meer info over ‘Start met lopen’ met de SAV via www.schoten-atletiek.be 

Bestuurslid Nancy Van Apers geeft toelichting bij de aanpak. Ook SAV-voorzitter Nico Vissers kwame de nieuwelingen succes wensen.© JAA

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus