Voetbal 1ste provinciale SV Zottegem

Michiel Delaruelle vindt voetbalplezier terug bij SV Zottegem: “Ik zie voetballen in nationale wel zitten”

Michiel Delaruelle: “Het duurde even vooraleer ik een selectie voor de A-ploeg kon afdwingen. Ik speelde zelfs enkele wedstrijden met de B-ploeg in derde provinciale. Nu heb ik mijn draai gevonden.”© Geert De Rycke

SV Zottegem blijft na de spraakmakende winst tegen KVV Sint-Denijssport (7-1) in de running voor een eindrondeticket. In een reeks waar verschillende topteams geen licentie aanvroegen voor het nationale voetbal, mag de ploeg van trainer Koen Vanden Houten nog hopen op meer. Michiel Delaruelle (28) heeft bij Zottegem het voetbalplezier teruggevonden.

Freddy De Geest

Delaruelle maakte de overstap van FC Voorde-Appelterre naar Zottegem. “Op het einde van de voorbereiding liep ik een spierscheur op en daardoor miste ik de competitiestart”, zegt Delaruelle, die bij de jeugd van KV Kortrijk werd weggeplukt door Standaard Wetteren en daarna bij KSC Dikkelvenne vele successen boekte. “In Voorde-Appelterre liep het niet zoals verwacht. Ik woon in Zottegem en dus was de keuze voor blauw-geel snel gemaakt. Het duurde even vooraleer ik een selectie voor de A-ploeg kon afdwingen. Ik speelde zelfs enkele wedstrijden met de B-ploeg in derde provinciale. Nu heb ik mijn draai gevonden.”

Zottegem won vorig weekend met opvallende cijfers tegen een ploeg die geboekstaafd staat als één van de beste ploegen van de reeks. De Gentenaars voerden zelfs het klassement aan en blijven een titelkandidaat. Tal van andere ploegen aan de top van het klassement vroegen geen licentie aan en dus kan Zottegem nog een zaakje doen. “Het is een bizar verhaal”, pikt Delaruelle in. “Wij volgen als zesde op vijf punten van Sint-Denijssport en komen dus nog in aanmerking voor promotie. De match van zaterdagavond was speciaal. We waren pas een kwartier ver of de bezoekers stonden nog maar met negen op het veld. De eerste rode kaart kwam er nadat een doorgebroken speler werd onderuitgehaald. De tweede uitsluiting was er na een hands op de doellijn. Vincent Deleenheer zette de strafschop om. Aan de rust was het 4-0 en boeken toe voor de bezoekers.”

Goede zaak in het klassement

Sint-Denijssport verdient respect omdat het na de uitsluitingen met open vizier bleef voetballen. “Het liet zelfs een eerreddend doelpunt optekenen”, benadrukt Delaruelle. “Wij prikten nog drie keer raak. De andere uitslagen in de reeks vielen goed mee en dus deden we een goede zaak. Nu staat er een moeilijke verplaatsing naar HRS Haasdonk op het programma. Thuis wonnen we met 4-1, maar die cijfers geven een vertekend beeld. De Waaslanders beschikken over een technisch vaardige ploeg met snelle spitsen. We zullen de wedstrijd goed geconcentreerd moeten aanvatten. We recupereren Brecht Hellebaut en Tibo Van De Walle. Tegen Sint-Denijssport zaten er drie spelers van de B-ploeg op de bank. Dient er zich een opportuniteit aan om naar het nationale voetbal over te stappen, dan zeg ik niet nee. Ik zie het wel zitten en kan al op wat ervaring terugvallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus