Ploegleider Jumbo-Visma Merijn Zeeman reageert op ophef na Gent-Wevelgem: “België moet anders omgaan met sterren als Van Aert”

Merijn Zeeman (links), Wout van Aert en Christophe Laporte (rechts).© mg

Gent-Wevelgem 2023 blijft voor commotie zorgen. Zondag schonk Wout van Aert

zijn ploegmakker Christophe Laporte de zege. Een genereus gebaar waar veel mensen maar weinig begrip voor kunnen opbrengen. Vooral in België is er veel kritiek te horen. Merijn Zeeman, de ploegleider van Jumbo-Visma, heeft inmiddels gereageerd op de ophef.

Sofie TerrynBron: Eurosport

“Van Aert gaat spijt krijgen dat hij Laporte liet winnen”, “Ik had erom gesprint”, “Van Aert zit in de verkeerde ploeg” en “Het is een degradatie voor Gent-Wevelgem.” Het is maar een greep uit de vele reacties. Onder meer ex-wielrenners Eddy Merckx en Tom Boonen lieten zich kritisch uit over het gulle gebaar van Van Aert. Iedereen ging er namelijk vanuit dat de sterkste renner in koers, Wout van Aert, de zege zou opeisen. Een grote Vlaamse klassieker als Gent-Wevelgem laat je immers niet zomaar aan je voorbijgaan.

LEES OOK. “Hij rijdt in de verkeerde ploeg”: drie ex-kampioenen over de schenking van Van Aert aan ploegmakker Laporte

Ondertussen reageerde Merijn Zeeman, ploegleider van Jumbo-Visma, bij Eurosport op de kritiek. “Al die opmerkingen zijn een beetje gek en dan vooral de geluiden die ik vanuit België hoor”, begon Zeeman. “Het is de tegenovergestelde filosofie die wij in ons team hebben. Iedereen heeft het recht om zijn mening te geven. Het is beter als sommige mensen proberen te begrijpen waarom we bepaalde dingen in ons team doen in plaats van altijd hun mening geven.”

Opnieuw een een-tweetje voor Jumbo-Visma in Gent-Wevelgem.© BELGA

Kritische Belgen

Wout van Aert toonde op de Kemmelberg dat hij de beste man in koers was. Hij loste er ploegmaat Christophe Laporte, maar wachtte boven zodat de Fransman opnieuw kon aansluiten. Het tweetal reed samen over de meet, waar Laporte de overwinning in de schoot geworpen kreeg. De Belgische commentatoren keken met open mond naar hun scherm.

LEES OOK. Fabian Cancellara was niet onder de indruk van show van Wout van Aert in Gent-Wevelgem: “Het was wel héél makkelijk”

De ploegleider van Jumbo Visma kaatst de kritiek terug naar de Belgen: “Ik vind dat België meer aandacht moet besteden aan haar sterren en atleten in het algemeen. Het is vreemd hoe ze omgaan met niet alleen Wout, maar ook met het nationale voetbalelftal of andere heel goede renners. Misschien is het beter om van hun succes te leren.” Zeeman vervolgt: “Zelfs Remco Evenepoel krijgt in België veel kritiek. Ik denk dat hij buiten zijn eigen land meer gerespecteerd wordt. Ze moeten zich afvragen hoe ze met hun supersterren moeten omgaan in de sport. Ze hebben hiervoor niet de beste manier naar mijn mening.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen