Feest in ’t park staat dit jaar in het teken van water: “Er zal een belevenisparcours en een escaperoom zijn”

Feest in 't park strijkt op 24 juni neer in het Minnewaterpark.© mvn

Brugge -

Het programma van Feest in ’t Park krijgt stilaan vorm. Het festival heeft zijn headliners beet en legde het centrale thema vast: water.

Koen Theuns

Al jarenlang is Feest in ’t park de officieuze opener van de Brugse festivalzomer en dat is dit jaar niet anders. Op zaterdag 24 juni strijkt het gratis mondiaal festival al voor de 32ste keer neer in het Minnewaterpark. Op de affiche prijken onder meer Radio Barbã, London Afrobeat Collective, Jahneration en Team Damp.

Traditioneel kunnen bezoekers er opnieuw gerechten uit alle uithoeken van de wereld ontdekken, is er de wereldmarkt en het wereldkinderdorp. “Daar kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met bepaalde problematieken, creatieve initiatieven en uitdagingen rond water, het centrale thema dit jaar. Zo zal er een belevenisparcours zijn en een escaperoom”, zegt Franky Demon (CD&V), schepen en voorzitter van Brugge Plus, een van de organisaties achter het evenement.

Laagdrempelig

De stad Brugge voorziet jaarlijks een budget van 130.000 euro voor het evenement. “Dat is nodig om het gratis te kunnen laten doorgaan. Een bewuste keuze, want alleen zo kan Feest in ’t Park even laagdrempelig blijven”, besluit Demon. De organisatie mikt op zowat 10.000 bezoekers.

Meer informatie is te vinden op www.feestintpark.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus