Lessen over mobiliteit resulteren in zebrapad aan schoolpoort

Schepen Sabine Hoeckman (Open VLD) en burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) kwamen graag toelichting geven aan de leerlingen van 6 verzorging over de aanleg van het zebrapad.© edp

Michelbeke -

De leerlingen van Stella Matutina kunnen sinds kort gebruik maken van een zebrapad aan de schoolpoort. Het waren de leerlingen van 6 verzorging die het gemeentebestuur overtuigden van die noodzaak.

Eric De Pessemier

Leerkracht Evert Vermoesen zette zijn leerlingen van 6 verzorging in de lessen algemene vakken aan het denken over mobiliteit. “We dachten praktisch onmiddellijk aan de vreemde situatie aan onze schoolpoort”, vertelt Yana De Smet. “Hoewel er in de Groenstraat twee scholen zijn, lag er een zebrapad ter hoogte van de Kerkweg. Dat zebrapad grenst aan geen van de schoolpoorten. De afsluiting tussen het trottoir en de straat om de kinderen van de lagere school te beschermen zorgde ervoor dat de secundaire leerlingen zich tussen de wachtende ouders dienden te wurmen. Dat was voor geen enkele partij leuk. Zo gingen we in de klas aan het brainstormen. Dat resulteerde in het schrijven van een e-mail aan de schepen van Mobiliteit om een zebrapad aan te vragen aan de schoolpoort. Om onze vraag kracht bij te zetten kleurden we in september een regenboogzebrapad aan de schoolpoort. De schepen van Mobiliteit hadden we meteen mee in ons verhaal.”

“De leerlingen hadden een punt”, zeggen schepen Sabine Hoeckman (Open VLD) en burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD). “We hebben de vraag afgetoetst bij de lokale politie en bij de mobiliteitsambtenaar. Gelukkig kregen we daar groen licht. Zo kwam de vraag op het schepencollege, die het zebrapad goedkeurde. In dezelfde beweging keurden we een zebrapad goed aan de gemeentelijke kleuterschool in Everbeek Boven. Met beide zebrapaden verhogen we de veiligheid van de zwakke weggebruiker. Hoewel scholen steeds in een zone 30 liggen, is een zebrapad er geen overbodige luxe.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus