Dit jaar vijf extra laadpalen voor elektrische voertuigen

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dilbeek
Joost Van Liefferinge

Op Dilbeeks grondgebied komen er dit jaar vijf publieke laadpunten voor elektrische voertuigen bij. Dat laat Blauw Dilbeek weten.

Op dit moment zijn er 91 laadpunten in Dilbeek. In 2023 komen daar vijf laadpunten bij. Deze zullen worden geplaatst in het centrum van Dilbeek op de parking aan de kruising van Sportlaan en Kasteelstraat, op het Marktplein aan de Kasteelstraat, in de Pampoelstraat in Groot-Bijgaarden, in de Hermelijnlaan en op de Itterbeeksebaan.

Wegcode

Voorts waarschuwt Blauw Dilbeek particulieren, die in Dilbeek zelf een laadpaal willen plaatsen, er aan dat ze met enkele voorwaarden rekening moeten houden.

“Momenteel wordt er nog gewerkt aan een gemeentelijk beleidsplan voor elektrisch laden”, laat de partij weten. “De wegcode is van toepassing en is het niet toegestaan om een laadkabel over het voetpad te leggen. Particulieren met een elektrische auto kunnen dus beter gebruikmaken van een oprit of garage of gebruikmaken van de concessie van de Vlaamse overheid om een openbare laadpaal aan te vragen in de buurt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus