Drama in lagere school in Ekeren: kind (11) in kritieke toestand naar ziekenhuis nadat muur omvalt

© BFM

Ekeren -

In de Sint-Vincentschool, een lagere school aan de Leugenberg in Ekeren, is dinsdagnamiddag rond halfvier een kind (11) levensgevaarlijk gewond geraakt nadat er een muur was omgevallen. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren is nog onduidelijk. “De omstandigheden worden onderzocht en slachtofferzorg wordt voorzien voor ouders, leraren en kinderen”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

Alexandro Yaramis, Jarit Taelman

Bij het omvallen van een muur in opbouw zou een 11-jarig kind levensgevaarlijk gewond zijn geraakt. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. De directie van de school wenste geen commentaar te geven en vraagt ook om met de nodige sereniteit om te gaan met het nieuws. Het Antwerps parket bekijkt welke onderzoeksdaden nodig zijn. Vermoedelijk komt het gerechtelijk lab later vandaag nog ter plaatse.

Muur in opbouw

“Op de speelplaats is een kleine muur in opbouw omgevallen. Hoe dat gebeurd is, weten we niet”, zegt een ouder aan de schoolpoort. “Veel kindjes op de speelplaats hebben het ongeval zien gebeuren, ze waren erg onder de indruk.”

De lagere school uit Ekeren is al sinds begin oktober druk in de weer met werken aan hun nieuwe speelplaats. Bij ‘Tegelfestijn’ kwamen zowel leerkrachten, ouders als sympathisanten meewerken aan de speelplaats.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen