Vijftien maanden cel voor man die wagen ex-vriendin verkoopt

© EPA

Sint-Jans-Molenbeek -

Een dertiger uit Sint-Jans-Molenbeek is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden omdat hij de wagen van zijn ex-vriendin had verduisterd en verkocht aan zijn zus. De man was niet komen opdagen voor de rechtbank en werd dan ook bij verstek veroordeeld.

Belga

A. en zijn vriendin waren in 2021 uit elkaar gegaan, maar daarbij had de man de wagen van zijn ex gehouden. Toen ze na enige tijd naar het voertuig vroeg, deed A. alsof hij van niets wist. De vriendin diende daarop een klacht in bij de politie en uitte daarbij het vermoeden dat A. de wagen aan zijn zus had verkocht. 

In zijn verhoor bij de politie bleef A. volhouden dat daar niets van aan was, maar zijn eigen zus verklaarde dat zij wel degelijk de wagen had gekocht en er 5.000 euro had voor betaald. Enige tijd nadien werd A. zelf ook aangetroffen achter het stuur van de wagen.

Tien bladzijden

Het parket sleepte de man voor de rechtbank, maar hij kwam daar niet opdagen. De rechtbank hield rekening met zijn strafblad, dat al tien bladzijden bedroeg, en veroordeelde de man tot een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden en een geldboete van 800 euro. De 5.000 euro die hij aan de verkoop van het voertuig verdiend had, werd ook verbeurdverklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus