Iconisch café in Heindonk sluit de deuren

Café De Zwaan in Heindonk sluit definitief de deuren.© Ward Bosmans

Heindonk -

Op 31 maart sluit café De Zwaan op het Dorpsplein van Heindonk definitief de deuren. Na veertien jaar wordt het huurcontract van de huidige uitbaters niet verlengd. Daarmee verdwijnt het laatste echte café uit de Willebroekse deelgemeente.

Het voorbije weekend was er al een afscheidsfeest voor de trouwe klanten. Dinsdag zitten nog een tiental mensen een glaasje te drinken aan een tafeltje. “Het is de laatste dag vandaag want we moeten hier nog alles opruimen”, zeggen Nicole Nimmegeers en haar mama Evelyn die de zaak uitbaten.

“Het gebouw is dringend aan renovatie toe. Wat de eigenaar ermee gaat doen weet ik niet. Maar ik heb vernomen dat het een horecazaak dient te blijven, maar het zou kunnen dat er appartementen boven de zaak komen. Wat ik zelf ga doen weet ik nog niet. Onze klanten vinden het natuurlijk spijtig dat De Zwaan verdwijnt.”  

Uitbaatster Nicole Nimmegeers tijdens het afscheidsfeestje.© rr

De zaak bepaalde al decennialang mee het gezicht van het dorpsplein van Heindonk. Met De Zwaan verdwijnt het laatste volkscafé uit Heindonk. Ook in het naburige Heffen is het laatste café al een tijdje verdwenen. Of er ooit nog een nieuw café komt in één van de twee dorpen is voorlopig nog even afwachten. (wabo, svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus