Drie jongemannen komen met de fiets voor nachtelijke inbraak in de Maalzaak: “Laptops en geld gestolen en veel schade in het gebouw”

De inbrekers forceerden een raam om binnen te geraken.© IF

Maarkedal -

De Maalzaak in Maarkedal kreeg in de nacht van maandag op dinsdag ongewenst bezoek. Drie jonge mannen brachten vernielingen aan en stalen laptops.

Peter Malaise

Het vrijetijdscentrum De Maalzaak is een polyvalent gebouw waar alle sport-, jeugd- en cultuurverenigingen van Maarkedal terechtkunnen. Men kan er ook terecht om feestjes te organiseren. In de nacht van maandag op dinsdag werd er om 3.50 uur ingebroken door drie jonge kerels.

“We vermoeden twintigers”, zegt burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA). “Opvallend, ze zijn met de fiets gekomen. Achteraan het gebouw hebben ze de glazen deur beschadigd om binnen te raken, in het gebouw hebben ze alle deuren opengebroken met een koevoet. Twee laptops hebben ze meegepakt, net zoals het geldkistje van een jeugdvereniging. Alles werd doorzocht, de grootste tv hebben ze vernield. Er zijn camerabeelden waaruit blijkt dat ze rond de twintig jaar moeten zijn. Ook de beelden van de camera’s in de buurt worden door de politie onderzocht. Doordat ze met de fiets kwamen vermoeden we dat ze uit de buurt zijn. Ze gingen brutaal te keer zodat er aan het nieuwe gebouw best wat schade is.”

De politie vraag dat eventuele getuigen of mensen die wat verdachts zagen zich melden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus