Voetbal  4de provinciale A  SK Vlezenbeek

Nico Weckx brengt Vlezenbeek dichter bij de titel: “Alleen Groot-Dilbeek kan ons nog bedreigen”

Nico Weckx trof tegen Dworp vroeg in de wedstrijd al raak.© Geert Tresignie

Nico Weckx bracht Vlezenbeek in Dworp met een vroege treffer alweer dichter bij de titel. Met nog drie speeldagen voor de boeg heeft Vlezenbeek voldoende aan twee overwinningen om de titel op zak te steken.

Wim Redant

Voor Vlezenbeek kan het aftellen naar de titel beginnen. Met thuiswedstrijden tegen rode lantaarn Lembeek B en Schepdaal B voor de boeg kan het kampioenenbal al worden gepland, al weet Nico Weckx dat sowieso geduld geboden is. “Volgend weekend zijn we vrij omdat onze reeks zeventien ploegen telt en er dus telkens één ploeg op de rustbank zit”, vertelt de 24-jarige verdediger uit Beersel. “De week nadien staat een inhaalspeeldag gepland. Pas na twee vrije weekends kunnen we opnieuw aan de bak. Onze kalender lijkt haalbaar, maar elke wedstrijd moet eerst nog worden gespeeld.”

“Met Dworp omzeilden we een zware klip. Dworp staat bekend als een sterke thuisploeg, maar we zetten een beresterke eerste helft neer en liepen 0-3 uit. Na rust controleerden we de wedstrijd. De Dworpse tegentreffer viel te laat om ons nog te verontrusten. Door de nederlaag van Tollembeek blijft enkel Groot-Dilbeek ons nog bedreigen. Tollembeek zette na een gemiste seizoenstart een enorme remonte neer en klopte ook Vlezenbeek, maar die revival kwam nu toch tot stilstand.”

Sprong wagen

Weckx miste de seizoenstart, maar drukt intussen steeds meer zijn stempel. “Een maand voor de seizoenstart onderging ik een operatie aan de pols. In november raakte ik opnieuw in de ploeg en sedertdien trek ik mijn streng. Ik ben aan mijn derde seizoen bezig bij Vlezenbeek. Ik debuteerde op mijn achttiende bij Ternat B in vierde provinciale. Ik speelde twee jaar lang bij Kobbegem in derde provinciale, maar wou opnieuw dichter bij huis aan de slag. Ik diende te kiezen tussen Beersel waar ik de jeugdreeksen doorliep en Vlezenbeek. Ik koos voor Vlezenbeek en sta nog steeds achter die keuze.”

Weckx kijkt al uit naar de terugkeer naar derde provinciale. “Twee jaar geleden stootten we al eens door naar derde provinciale. Het leverde ons meteen een retourticket op omdat we met vele blessures kampten en spelers om de haverklap forfait gaven. Dit seizoen is de kern beduidend breder. Ik geloof in het project van Vlezenbeek om een vaste waarde te worden in derde provinciale. Mijn broer Arnold haakte af na een blessure en wegens andere prioriteiten, maar zelf wil ik samen met Vlezenbeek de sprong wagen”, besluit de werknemer van Delhaize Beersel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus