Astronaut Raphaël Liégeois begint driedaagse tournee bij Euro Space Center in Luxemburg

© BELGA

Astronaut Raphaël Liégeois is dinsdagochtend aan zijn driedaagse tournee begonnen doorheen het land, met een ontmoeting met ruim 200 lagereschoolkinderen in het Euro Space Center in de gemeente Libin, in de provincie Luxemburg. De leerlingen uit Oupeye, Tubize en Brussel ontmoetten er ook astronaut Dirk Frimout.

gjsBron: BELGA

De leerlingen kregen er de kans om vragen te stellen, zoals “Hebt u schrik om te sterven?” of “Wat is het nut van naar de ruimte te gaan?” De 35-jarige Liégeois, afkomstig uit Namen, kwam er spreken over het parcours dat hij aflegde om deel te maken van de nieuwe selectie astronauten van het Europees Ruimteagentschap (ESA). Volgende week start hij in Keulen aan een opleiding die veertien maanden zal duren. Onder meer Thomas Dermine (PS), staatssecretaris voor wetenschapsbeleid, Willy Borsus (MR), vicepresident van de Waalse regering, en Valérie De Bue (MR), de plaatselijke minister van Toerisme, vergezelden hem dinsdag.  

Liégeois zal verder ook in Charleroi, Luik en in Nederland bijeenkomsten bijwonen. Het doel van die ontmoetingen is om jongens en meisjes aan het begin van hun schoolcarrière te laten proeven van wetenschappelijke onderwerpen. “Wetenschap is leuk, maar vooral heel nuttig”, aldus Liégeois. “Het staat toe om een zinvol beroep te kiezen, om een betere wereld te bouwen en antwoorden te vinden op uitdagingen voor onze planeet”, zoals de gevolgen van de klimaatverandering, klonk het verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen