Papiercontainer bij Sint-Victor brandt uit: 200 leerlingen even geëvacueerd naar speelplaats

Turnhout -

Ongeveer tweehonderd leerlingen en leraren van de basisschool Sint-Victor in Turnhout zijn dinsdagmiddag even in veiligheid gebracht op de speelplaats. Een papiercontainer in een schoolgebouw aan de Kasteeldreef had vuur gevat.

De brandweer van de zone Taxandria rukte dinsdag om 13u uit naar de Kasteeldreef in Turnhout voor een brand in de gebouwen van Sint-Victor. Een papiercontainer op het gelijkvloers van het gebouw op de hoek van de Kasteeldreef en de Begijnendreef stond in lichterlaaie. “Het brandalarm van de school trad door de rookontwikkeling in werking”, zegt majoor Gert Bax van de brandweer. “Personeel van de school heeft eerst nog met brandblussers geprobeerd om het vuur te blussen. Wij hebben de brandende container naar buiten gehaald en helemaal geblust.”

Van de papiercontainer die in brand vloog, bleef niet veel meer over.© Bart Van den Langenbergh

De schoolgebouwen zelf raakten niet beschadigd, maar de rook verspreidde zich wel over een deel van de klaslokalen. De hulpdiensten hebben ongeveer 200 leerlingen en leraren van de basisschool van Sint-Victor daarom geëvacueerd naar de speelplaats. “Omdat we de ruimten goed ventileren, konden de leerlingen stelselmatig weer naar hun klassen”, zegt Gert Bax. “Enkele andere klassen die worden gebruikt door de secundaire school zijn wel minstens een dag onbruikbaar.” Een groot deel van de scholieren van de secundaire school was sowieso door de paasexamens niet aanwezig. De politie onderzoekt nog hoe de brand in de container is kunnen ontstaan. (bvdl)

Van de papiercontainer die in brand vloog, bleef niet veel meer over.© Bart Van den Langenbergh

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus