Voetbal 2de provinciale A SVK Maldegem

Zelfs na zes treffers in één match begint Tom Persan (SVK Maldegem) niet te zweven: “Verkies toch een ploegprijs boven een individuele trofee”

Ondertussen telt Persan (links) twee treffers minder dan topschutter Quinten De Muer van FCG Sint-Laureins: “Ik ben niet bezig met de titel van topschutter in de reeks.”© Marc Van Hecke

SVK Maldegem haalde zaterdag zwaar uit tegen VSV Gent. De ploeg van coach Kurt Mertens won met 7-0 via onder meer zes doelpunten van Tom Persan. De 30-jarige spits van de fusieploeg telt ondertussen al 21 competitiedoelpunten.

Johan Polet

“Het was de eerste keer dat ik zes keer kon scoren voor een eerste ploeg”, aldus Persan. “We klommen rond het halfuur op een 1-0-voorsprong, waarna VSV Gent door een uitsluiting tot tien werd herleid. We verdubbelden voor de rust nog onze bonus waarna we in de tweede helft voldoende ruimte kregen om nog vijfmaal de weg naar doel te vinden. De bezoekers eindigden de partij met negen. In de slotfase viel er een Gentse speler geblesseerd uit nadat al hun wissels waren opgebruikt.”

Ondertussen telt Persan twee treffers minder dan topschutter Quinten De Muer van FCG Sint-Laureins. “Ik ben niet bezig met de titel van topschutter in de reeks”, laat Persan vallen. “Ik verkies een ploegprijs boven een individuele trofee. Het zou een pleister op de wonde na een tegenvallend seizoen zijn, maar we zijn nog niet verzekerd van het behoud. We hebben hiervoor nog één zege nodig. We zullen maar volledig bevrijd kunnen voetballen wanneer de kloof met de degradatiezone mathematisch voldoende is. We trekken zaterdag naar VK Knesselare, waar we de beslissende driepunter willen behalen.”

Minder seizoen

“Vooral de grote blessurelast heeft onze ambities gefnuikt”, schat de spits in. “Het kantelpunt was onze 2-1-nederlaag op de vierde speeldag bij SK Lovendegem. We gaven er in de slotfase een 0-1-voorsprong uit handen, Rob Baecke viel er uit met een kuitbeenbreuk en Luigi Cools werd rechtstreeks uitgesloten. We incasseerden er een mentale tik waarna we niet meer van pech werden gespaard. Het is geen excuus, maar iedere ploeg kwam ook gemotiveerd naar SVK Maldegem afgezakt. Wij moeten altijd top zijn om punten te pakken.”

“De club heeft zich voor volgend seizoen fors versterkt met Jelte De Coninck en Sam Janssens (beiden Eendracht Aalter), Tim Verougstraete (FC Latem) en Gert-Jan Lameire (Sint-Laureins). Er zit bij de nieuwkomers veel individueel talent, maar het zal erop aankomen om een hechte ploeg te vormen. We kunnen ver geraken indien we in dit opzet slagen. We krijgen er enkele ervaren jongens bij die ook leidersfiguren op het veld zijn. We misten dit seizoen zo’n type spelers. We moeten niet flauw doen. We mogen volgend seizoen de lat hoog leggen indien alle puzzelstukjes mooi in elkaar vallen”, besluit Persan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus