Heists muzikantenkoppel palmt cc Zwaneberg na drie jaar uitstel in met culturele crossover: “Nu al trots op het resultaat”

Het Heistse muzikantenkoppel Aalex Vertommen en Ralph Hermans samen op de planken.© Event Photography Peter

Heist-op-den-Berg -

Het Heistse muzikantenkoppel Aalex Vertommen (29) en Ralph Hermans (30) staat op zaterdag 1 april in cc Zwaneberg met Pop-iT. Het culturele crossoverspektakel was eigenlijk in 2020 al gepland, maar werd noodgedwongen tot nu uitgesteld. Samen met 120 zangers, muzikanten en dansers vertolkt het koppel een uitgebreid en meertalig repertoire uit de populaire muziek, van Jacques Brel tot Billie Eilish.

Kristof Van Rompaey

Een volledige band, een strijkkwartet, een pop-upkoor en tal van dansers van de Heistse dansclub Kick-iT. Aalex Vertommen en haar vriend Ralph Hermans hadden in april 2020 al een groots totaalspektakel in gedachten, maar corona besliste daar natuurlijk anders over. Intussen ging het leven voort en vulden ze hun tijd nuttig op, onder meer met verbouwingen aan hun huis. Vorig jaar werden Aalex en Ralph ook trotse ouders van een dochter.

“Tijdens mijn zwangerschap in 2021 had ik zeker geen adem op overschot om een productie als deze op poten te zetten”, vertelt Aalex al lachend. “In 2022 was er ook nog behoorlijk wat onzekerheid. Aangezien we met zo veel mensen op het podium staan, stonden we vooraan in de rij voor een nieuwe annulering. Het is best een grote organisatie, dus dat risico wilden we niet nemen. Intussen ben ik trouwens nog steeds bezig om mijn diepe buikspieren en bekkenbodemspieren weer te trainen na mijn bevalling. Die heb je nodig om te zingen, maar het is nog steeds wat zoeken en aanpassen. Mijn stem als instrument is wel wat veranderd.”

Naast muzikale partners zijn Aalex en Ralph ook partners in het leven. Een jaar geleden kregen ze een dochterje.© Flore De Raet - Oui Oui

Uit solidariteit schonken heel wat mensen hun betaalde tickets voor Pop-iT weg aan de initiatiefnemers na de afgelasting in 2020. Tijdens corona kon Aalex blijven rekenen op haar halftijdse job, maar Ralph is voltijds professioneel muzikant. Voor hem viel dus een tijdlang het ene plan na het andere in het water. “We moesten extreem flexibel zijn in die periode. Een gepland concert kon een dag later plots weer afgelast worden”, zegt Aalex. “Veel muzikanten zijn toen gestopt en gingen op zoek naar meer zekerheid. Ralph is meer in de tv-wereld beland als componist. Intussen treedt hij natuurlijk ook weer live op.”

Totale show

De nummerkeuze voor zaterdag toont de brede smaak van Aalex. Haar vriend maakte de arrangementen. “We kozen de nummers ook wel samen, maar ik had er uiteindelijk de beslissende hand in”, zegt Aalex. “Het thema: zo uitgebreid mogelijk. The Radio’s, Jacques Brel, Destiny’s Child, Britney Spears en Dinsey-muziek, ze komen allemaal aan bod. Ik werk trouwens niet graag met backing tracks met vooraf opgenomen muziek erop. Alles wordt dus live gespeeld door de band, de strijkers en het pop-upkoor. Naast mijn moeder, schoonzus en enkele goeie vriendinnen zitten er bij het koor ook mensen die ik niet of minder goed ken.”

“We kozen de nummers samen, maar ik had er de doorslaggevende factor in”, zegt Aalex.© Flore De Raet - Oui Oui

Wie er zaterdag bij wil zijn, moet snel zijn. De tickets zijn bijna allemaal de deur uit. “Als de laatste vijfentwintig stuks nog verkocht raken, zitten we aan 700 toeschouwers”, zegt Aalex. “Ik ben nu al trots op wat we gaan neerzetten. We hebben heel hard geoefend en het zal de moeite zijn. Drie jaar later waren we trouwens nog altijd aangenaam verrast over wat we in 2020 al in gedachten hadden. We hebben nu wel de tijd gehad om er nog een volgende laag aan toe te voegen en er nog meer een totale show van te maken.”

www.zwaneberg.be, www.aalexvertommen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus