Voetbal 2de provinciale B RWL Sport

Stephan Rubenschuh lijkt met RWL Sport op weg naar derde plaats: “Een tweede jaar op rij promoveren zou niet gezond zijn”

Stephan Rubenschuh: “We willen nog zo veel mogelijk punten pakken en zien dan wel waar we eindigen.”© Guy Meurs

RWL Sport staat op de derde plaats na de 4-1-thuiszege tegen rechtstreekse concurrent SK Nossegem, maar VK Holsbeek en KV Tervuren-Duisburg liggen op vinkenslag. Voor promovendus RWL Sport is alles wat het kan pakken mooi meegenomen.

Stefan Van de Weyer

“Na die promotie van vorig seizoen zijn we enorm goed bezig. We hebben al 43 punten. Wat zeker niet was verwacht, maar we gaan proberen dat aantal nog zo veel mogelijk op te drijven”, zegt coach Stephan Rubenschuh. “In de eerste twintig minuten was SK Nossegem nochtans de betere ploeg. Het maakte het openingsdoelpunt en had in de eerste helft evengoed met 0-2 kunnen voorkomen. Gaandeweg begon het gelijk op te gaan. Na de pauze verliep het veel beter voor ons en namen we het spel zo goed als volledig in handen. Toen waren we zeker een klasse beter. Ook aanvaller Björn Cuypers komt er beter door. Hij pakte minuten en scoorde tweemaal tegen Nossegem, maar hij is er nog niet.”

Eindronde

“De ploeg presteert zeer regelmatig. Het zal de bedoeling zijn om volgend seizoen te bevestigen in deze reeks. Het tweede seizoen in een nieuwe reeks is steevast het moeilijkste, dat is een bekend gegeven”, aldus nog Rubenschuh, die dan zijn vijfde seizoen ingaat bij de zwart-oranje-blauwen. “Als je ergens goed zit, dan moet je daar blijven. Dit seizoen gaat het ons goed af, zo wonnen we twee keer de derby tegen rivaal SC Aarschot, maar daar sputtert de motor wat. We zien wel waar we eindigen. In onze komende vier duels bekampen we tegenstanders die we moeten aankunnen. Als die ons naar de eindronde leiden, dan is het maar zo. Maar die eindronde spelen, is absoluut geen must. Een tweede jaar op rij promoveren zou niet gezond zijn voor onze club.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus