Politie bekeurt acht bestuurders voor ontduiken van verkeersbelasting

De politie regio Turnhout en de Vlaamse Belastingdienst hielden samen een verkeerscontrole in Turnhout.© RR

Turnhout -

Inspecteurs van de politie regio Turnhout hielden samen met controleurs van de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) een verkeerscontrole langs de Kempenlaan in Turnhout. Acht bestuurders kregen een proces-verbaal voor het ontduiken van de verkeersbelasting.

Bij een verkeerscontrole langs de Kempenlaan in Turnhout hebben medewerkers van de politie en Vlabel maandag verschillende inbreuken vastgesteld. De politie stelde acht processen-verbaal op voor bestuurders die al geruime tijd in ons land wonen, maar hier toch met een auto met buitenlands kenteken blijven rondrijden. Aan de hand van die pv’s probeert de belastingdienst te achterhalen hoe lang de betrokken automobilisten op die manier al verkeersbelasting ontduiken.

Verder schreef de politie een reeks boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het niet gebruiken van een kinderzitje bij het vervoeren van kleine kinderen, het niet bij zich hebben van een rijbewijs, inbreuken op het veilig en voldoende vastmaken van een lading en het rijden tijdens een rijverbod. De inspecteurs stelden ook een aantal inbreuken op de technische eisen van auto’s vast en een niet-verzekerde auto werd in beslag genomen.

De controleurs van de Vlaamse Belastingsdienst inden 10.500 euro aan achterstallige verkeersbelasting. Ze namen drie voertuigen in beslag waarvan de eigenaars of de bestuurders de achterstallige verkeersbelasting niet konden of wilden betalen.(bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus