Stripfestival verhuist naar nieuwe locatie, met politie als centraal thema: “Met leuke bezienswaardigheid”

© if

Knokke-Heist -

De twintigste editie van het Internationaal Stripfestival in Knokke-Heist krijgt een nieuw onderkomen: op 7 mei 2023 vindt het tekenfestijn plaats in zaal Ravelingen. Zo’n vijftigtal tekenaars tekent dan present.

Junior Verbeeke

Het is de eerste keer dat het Internationale Stripfestival plaatsvindt in zaal Ravelingen: tot vorig jaar vond het evenement plaats in het Casino. Het thema voor het twintigste Stripfestival is ‘Politie in de strip’, met medewerking van de lokale politie Damme/Knokke-Heist. “Leuke bezienswaardigheid: voor het eerst kunnen bezoekers op het festival schietschijven bewonderen waarop de gerechtelijke politie in België en de FBI hun schietkunsten oefenen”, laat de organisatie weten.

Toppers uit binnen- en buitenland

Het prestigieuze stripfestival wordt op zaterdagavond traditioneel voorafgegaan door de awardshow voor genodigden. Op zondag, het festival zelf, zullen zo’n vijftigtal striptekenaars aanwezig zijn uit binnen- en buitenland. Denk aan Holgado Inaki (Spanje), de Italiaanse Kolle Bernard en Gilles Mezzomo, Francois Plisson en Georges Ramaioli (allen uit Frankrijk). Maar ook de Belgische stripgilde zal vertegenwoordigd zijn: die eer wordt gedragen door onder andere Ever Meulen en Daniel Desorgher (De Smurfen), Hermann Huppen en Herr Seele (Cowboy Henk) en Paul Geerts (Suske & Wiske). Meer info via www.stripfestivalknokkeheist.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus