Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Tiense middenvelder Pieter Kempeneers voetbalt met loden benen sinds geboorte van zoontje Lou: “Mentaal en fysiek vermoeid”

Pieter Kempeneers hoopt dat hij zijn ploeg in de laatste acht matchen nog kan helpen.© Guy Meurs

In de derby tegen Jong OHL vorige zondag duurde de invalbeurt voor Pieter Kempeneers 25 minuten. De vorige drie wedstrijden speelde hij in de slotfase vijf minuten of zelfs nog minder. Wat is er aan de hand van de ervaren centrale middenvelder? Mentaal en fysiek vermoeid, legt de 28-jarige Tienenaar uitvoerig uit. Toch hoopt hij dat het tij in de laatste acht matchen zal keren zodat hij de ploeg nog kan helpen.

René Beelen

“De heenronde was nog oké”, zegt Pieter Kempeneers. “Ik trainde hard in de voorbereiding en was klaar voor dit seizoen. In de heenronde ging het me trouwens voor de wind. Maar na de winterstop en de geboorte van mijn zoontje Lou, ging het mis. Hij is een slechte slaper en ik werd geregeld uit mijn slaap gehaald. Daarbij moet ik telkens voor mijn job vroeg uit de veren. En dan zijn er viermaal per week ook de trainingen. Het weeg door het slaaptekort zowel mentaal als fysiek zwaar door. Ik haal geen niveau meer en dat ik bankzitter ben, is meer dan terecht. Er zijn er beter en die moeten spelen. Ik vroeg al tweemaal in een match aan de coach om me naar de kant te halen. Het gaat niet meer, want ik ben stik kapot. Ook vorige zondag in de derby voetbalde ik met loden benen.”

“De voorbije twee weken slaapt de baby wel beter en kan ik doorslapen. Zo gaat het gelukkig de goede richting uit en voel ik me al iets minder slecht. Maar het heeft tijd nodig om de vermoeidheid te verdrijven en zo conditioneel weer top te zijn. Ik hoop dat ik de ploeg in dit laatste schuifje van acht wedstrijden nog kan helpen.”

De tricolores verloren na de zes op zes tweemaal op rij. Zwaar verlies tegen Dessel en na een zwakke tweede helft gingen ze in de derby tegen OH Leuven opnieuw onderuit. Tegen Rupel Boom, voorlaatste in de rangschikking en mogelijke degradatiekandidaat, moeten de jongens van coach Wouter Hias weer opstaan. Op papier lijkt het zondag een gemakkelijke wedstrijd te worden.

Ronde van Vlaanderen

“Gemakkelijk zal het zeker niet zijn”, benadrukt Pieter Kempeneers. “Ik denk dat iedereen bij de bezoekers geprikkeld is na wat er in de heenronde is gebeurd (uitvallen van delichtinstallatie, klacht van Tienen en een 0-5 winst, red). Ze konden er ginds niet mee lachten. Onze club wilde, wegens de Ronde van Vlaanderen van zondag, de wedstrijd naar zaterdagavond verplaatsen maar Rupel Boom wimpelde dat voorstel af. Geen toegeving, en we gaan zeker geen cadeau krijgen. Bovendien zie ik iedere week in onze reeks verrassende uitslagen omdat vele ploegen fel aan elkaar gewaagd zijn.”

“Ja, we moeten ons herpakken, maar als ik onze voorbije twee nederlagen analyseer, dan stel ik vast dat we enorm veel pech hadden op de cruciale momenten. Zoals in de eerste helft tegen Dessel waar we met 0-3 de rust ingingen, en zoals zondag tegen OHL de gemiste strafschop om met 0-1 te leiden. Maar hoe dan ook, als ik al het hele seizoen bekijk, dan hebben we progressie gemaakt tegenover het voorbije seizoen. Vooral het voetballend vermogen is er sterk op vooruit gegaan. We hebben dit seizoen ook nooit naar onder moeten kijken. De coach heeft hier goed werk geleverd en tracht steeds om de mindere punten in ons spel te verbeteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus