Wielrennen Vrouwen-elite Dwars door Vlaanderen

Valerie Demey blijft voorlopig onder de verwachtingen: “Ik mag nu vooral niet panikeren”

Valerie Demey hoopt dat de klik er snel komt, wie weet al tijdens Dwars door Vlaanderen.© Marc Van Hecke

Voor Valerie Demey (29) is het bang afwachten of ze in Dwars door Vlaanderen een rol van betekenis kan spelen. “Jammer genoeg resulteert mijn goede wintervoorbereiding voorlopig niet in sterke prestaties. Het lijkt me verstandig om woensdag voor Rachele Barbieri te rijden”, zegt de renster van Liv Racing TeqFind.

Michel Vanden Heede

“Nee, ik kan niet tevreden zijn over mijn voorjaar”, stelt Demey. “Mijn negentiende plaats in de Ronde van Drenthe was goed voor het morele front, maar in Gent-Wevelgem bleef de bevestiging uit. Ik tracht te achterhalen wat er schort, maar een echte oorzaak zie ik niet. Het is eerder een aaneenschakeling van akkefietjes zoals een ontsteking, een valpartij en pech. Misschien volgt de klik weldra, want in koers kan alles. Onze sport is geen wetenschap. Afgelopen winter had ik een stap gezet. Ooit zal het eruit komen. Ik mag nu vooral niet panikeren. Voor Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is het misschien kort dag, maar het seizoen is nog lang. Lukt het niet meer om iets van mijn klassieke voorjaar te maken, dan resten er nog voldoende uitdagingen.”

“Als ik de strategie zou mogen bepalen, dan zou ik Rachele Barbieri uitspelen in Dwars door Vlaanderen”,vervolgt Demey. “De heuvelzone is lastig, maar op het einde volgt toch meestal een hergroepering. Ik ben ervan overtuigd dat onze Italiaanse spurtster de hellingen en kasseistroken kan overleven. Voor de Ronde van Vlaanderen is het wellicht beter om een andere tactiek te gebruiken. Als de toppers in de finale losbreken, zullen we niet kunnen volgen. We moeten in een vroeger stadium wegrijden. Aan ambitie en motivatie ontbreekt het ons echt niet, alleen is het wachten op een spraakmakende verrichting waar we ons kunnen aan optrekken.”

Hoewel de vrouwenversie van Dwars door Vlaanderen geen WorldTour-wedstrijd is, mag het deelnemersveld gezien worden. Naast de Nederlandse favorieten Marianne Vos, Demi Vollering en Shirin van Anrooij maken nog heel wat toppers hun opwachting. Het is uitkijken naar Cecilie Uttrup Ludwig, Juliette Labous, Ashleigh Moolman, Liane Lippert, Pfeiffer Georgi, Elisa Longo Borghini, Lucinda Brand, Floortje Mackaij, Marta Bastianelli en Marlen Reusser, die zondag de tegenstand degradeerde in Gent-Wevelgem.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen