Vier dagen zat studente Emily (20) in het spoor van koningspaar tijdens bezoek aan Zuid-Afrika: “Een unieke ervaring”

© Belga / IF

Gent / Merelbeke -

Studente Emily Buysse (20) uit Merelbeke heeft vier spectaculaire dagen achter de rug. Tijdens het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde in Zuid-Afrika mocht ze samen met politici en bedrijfsleiders mee in hun kielzog. De studente kon persoonlijk met het koninklijk paar spreken.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Studente Emily (20) samen met koning Filip en koningin Mathilde op staatsbezoek in Zuid-Afrika: “Ik heb toch wat stress”

Moe maar voldaan is studente journalistiek Emily Buysse (20) uit Merelbeke. Tijdens het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde en Zuid-Afrika, vorige week, mocht ze als enige studente vier dagen meelopen met de delegatie van journalisten, politici en academici.

“Het is super verlopen”, zegt Emily enthousiast. “Het was impressionant om dit allemaal eens te maken.” De journaliste in spe keek haar ogen uit en kon veel bijleren van de meereizende journalisten. “Je krijgt een unieke kijk achter de schermen. Dat zal mij helpen in de toekomst.”

Emily’s grote droom was een persoonlijk gesprek met de koning en de koningin. En die is uitgekomen. “We hebben eventjes informeel kunnen praten”, zegt Emily. “Wat er gezegd is? Daar mag ik niets over zeggen. (lacht) Maar het is gek om plots dicht bij het koninklijk paar te zijn.”