Dief steelt laptop van Cedric (26) op klaarlichte dag uit auto: “Voorbijgangers deden alsof er niets aan de hand was”

Een dief heeft het raam ingeslagen en een Lenovo Thinkpad (rechts) meegenomen.© if

GENT -

Cedric M. (26) ging maandagavond snel een vriend bezoeken in de buurt van het Sint-Pietersstation in Gent, toen hij ineens het alarm van zijn auto hoorde. Een dief was op klaarlichte dag met zijn laptop gaan lopen. “En dat in mijn eigen stad.”

Laura Moens

“Waar gaat de wereld naartoe?”, vraagt Cedric zich af. De Gentenaar was maandag rond 19 uur op bezoek bij een vriend in de Koning Albertlaan, bij het Sint-Pietersstation, toen hij plots het alarm van zijn bruine Skoda hoorde afgaan. De jongeman rende nog snel naar buiten, maar een dief was er al met zijn laptop vandoor.

“En dat terwijl er tientallen passanten in de buurt waren. Aan de overkant stonden mensen op de tram te wachten, maar iedereen deed alsof er niets aan de hand was”, zucht Cedric.

De dief sloeg een raampje achteraan in en griste Cedrics Lenovo ThinkPad P14s mee. “Een groot verlies, want ik ben IT’er van beroep en heb mijn laptop hard nodig.”

Slimme deurbel

Cedric heeft intussen aangifte gedaan bij de politie. Die heeft camerabeelden kunnen bekijken van de slimme deurbel van een woning vlakbij. “Maar dat was enkel voldoende voor een signalement op basis van kleding”, zegt Cedric.

Cedric M. hoopt dat iemand zijn laptop vindt of terugbrengt naar de politie. “Ik heb al op veel onbetrouwbare plekken geparkeerd, soms met meer materieel in mijn auto. Dat dit in mijn eigen stad, op een vertrouwde plek en op klaarlichte dag gebeurt, kan ik nog steeds niet geloven.”