Lindemans Gin Clear valt opnieuw in de prijzen

De Gin Clear van Lindemans op basis van een distillaat van Oude Kriek Cuvée René viel opnieuw internationaal in de prijzen.© idh

Vlezenbeek
Ingrid Depraetere

De Lindemans Premium Distilled Gin Clear won de bronzen medaille op de Internationale World & Spirits Competition in Londen. De vakjury wist deze gin op basis van een distillaat van Oude Kriek Cuvée René en op basis van vijftien zorgvuldig uitgekozen kruiden te waarderen. Het is de tweede keer dit jaar dat de Lindemans Gin Clear in de prijen valt op een internationale wedstrijd.

Dat gebeurde in januari ook al op de World Gin Awards waar de Lindemans Gin Clear ook brons haalde en de andere rode Lindemans-gin pakte toen zelfs goud.

De Oude Kriek die voor de Lindemans Premium Distilled Gin Clear wordt gebruikt, wordt gemaakt in Vlezenbeek. De gin zelf wordt gestookt bij De Moor in Aalst. Hij heeft een alcoholpercentage van 46%. Bijzonder zijn de frisse citrustoetsen met een warme nasmaak van kardemomzaden en jeneverbes. De Lindemans Gin Clear wordt het best gedronken met een neutrale tonic om de kriekensmaak op de voorgrond te doen komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus