Cercle wil nieuw stadion “in ruime stationsomgeving”

Het stadsbestuur blijft vasthouden aan de Blankenbergse Steenweg als voorkeursalternatief.© rr

Brugge -

Het Kanaaleiland blijkt technisch en financieel een zeer moeilijke optie voor een nieuw stadion voor Cercle Brugge. De Vereniging overweegt nu ook andere locaties ‘in de ruime stationsomgeving’.

Koen Theuns

Een compact stadion op het Kanaaleiland, op een steenworp van de binnenstad. Daar droomde Cercle Brugge van, maar mogelijk zal het bij dromen blijven. Nadat het Brugs stadsbestuur die piste eerder al die optie afkeurde wegens onrealistisch is Cercle nu ook tot het besef gekomen dat de optie zowel financieel als technisch zeer moeilijk zal worden. Dat bleek uit het antwoord van burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aan de gemeenteraad op vragen rond het stadiondossier.

“Volgens een Britse architect moest het wel kunnen, maar uiteindelijk is hij ook tot de conclusie gekomen dat dat bijzonder moeilijk zou zijn”, aldus De fauw.

Zelf blijft het stadsbestuur vasthouden aan de Blankenbergse Steenweg als voorkeursalternatief, toch heeft Cercle nog een andere locatie op het oog. “Er zijn nog wat ruimtes in de ruime stationsomgeving die ingenomen zouden kunnen worden. Dit wordt nog onderzocht naar haalbaarheid maar ook op het vlak van ruimtelijke ordening moet dit nog bekeken worden”, hield De fauw zich op de vlakte. Over welke locatie het precies gaat, zou ten vroegste na de paasvakantie bekendgemaakt worden.

Cercle Brugge bevestigt dat het andere locaties overweegt, maar ontkent dat de optie Kanaaleiland volledig van de baan is. “Deze locatie draagt nog altijd onze voorkeur weg. Het is technisch en financieel de meest uitdagende optie, maar het is niet onhaalbaar”, klinkt het in een reactie.

LEES OOK. Plan voor nieuw stadion Cercle Brugge aan Blankenbergse Steenweg definitief vernietigd: “Maar we laten dit niet los”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus