Volleybal CEV Cup - finale (heen) Valsa Group Modena - Knack Roeselare

Ex-speler Mathijs Desmet, nu actief in Italië, acht Roeselare niet kansloos in finale CEV Cup tegen Modena: “Knack moet vooral in zichzelf geloven”

Na vijf jaar Roeselare trok Mathijs Desmet afgelopen zomer naar het Italiaanse Padua.© vdb, fb

Na vijf jaar Roeselare en nu al bijna één seizoen bij Padua lijkt Mathijs Desmet de uitgelezen man om zijn licht te laten schijnen op de finale van de CEV Cup tussen zijn ex-ploeg Knack en Modena, het nummer drie in de Italiaanse SuperLega. De 23-jarige receptie-hoekspeler acht Roeselare allerminst kansloos.

Ivan D'Hoop

“Uitstekend, dank je wel”, antwoordt Mathijs Desmet op onze vraag hoe het met hem gaat in Italië. “Padua is een heel mooie stad en de clichés over het leven in Italië kloppen grotendeels, zoals de vriendelijke mensen. De lente is in het land en dat betekent meer zon, meer mensen op straat, meer ambiance. Het lekkere eten ook, uiteraard. Ik zit hier net met mijn vriendin Laurence op restaurant. Ik woon hier wel alleen, maar het lukt om een tweetal keer per maand enkele dagen samen te zijn met haar, met mijn familie of met enkele vrienden. Italië is nu ook het einde van de wereld niet. Een dik uur vliegen en je bent hier of terug in Vlaanderen.”

“Ik heb zeker nog geen spijt van mijn keuze om in te gaan op het aanbod van Padua”, vervolgt Desmet. “Ik kon hier voor twee jaar tekenen en in een van de sterkste competities ter wereld spelen. Een gigantische kans om mezelf te bewijzen en vooral heel veel bij te leren, wat ik nog elke dag op training en in elke wedstrijd doe. Je wilt natuurlijk altijd meer speelkansen, maar ik krijg ook veel vertrouwen van de trainer. Met Padua verzekerden we het behoud en strijden we in de eindfase van de competitie om de vijfde plaats. Je kan de club een beetje vergelijken met Haasrode Leuven: meedraaien net onder de top en vooral veel kansen bieden aan jonge, talentvolle spelers.”

Mindere dag

Uiteraard kijkt Mathijs Desmet uit naar de finale van de CEV Cup. “Ik geef Roeselare meer kansen tegen Modena dan tegen Piacenza”, verrast hij. “In de halve finale kon Knack het van kracht bulkende sterrenteam van Piacenza verschalken. Het wordt even moeilijk maar zeker niet onmogelijk om die stunt nog eens tegen Modena te herhalen. Een ervaren Roeselare op zijn allerbeste niveau is zeker niet kansloos, want het Italiaanse team heeft al eens een mindere dag. Mijn ex-ploegmaats moeten vooral in zichzelf geloven. De gekende minutieuze voorbereiding van een gepassioneerde perfectionist als trainer-coach Steven Vanmedegael kan de underdog zeker helpen.”

Tot slot nog dit: na twee tiebreaknederlagen in de eindfase van de Italiaanse competitie ging Piacenza vorige zondag verrassend met 0-3 winnen in Modena. Een gunstig voorteken voor de West-Vlamingen of een extra prikkel voor de thuisploeg?

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen