Geparkeerde Audi volledig uitgebrand langs straat

De geparkeerde Audi brandde volledig uit.© RV

Koekelare -

In de Atlasstraat in het centrum van Koekelare brandde een wagen dinsdagochtend volledig uit. De geparkeerde Audi stond al in lichterlaaie toen de brandweer aankwam.

Jelle Houwen

De brand ontstond dinsdagochtend om 7 uur in de Atlasstraat. Bij aankomst van de brandweer stond de Audi A5 geparkeerd langs de straat en plots kwamen er metershoge vlammen uit de voorkant van de wagen. Vlak voordien was de bestuurder van de Audi nog in de straat aan het rijden toen hij plots rook opmerkte. Hij kon de wagen tijdig parkeren en vluchten. Bij de brand waren ook lichtflitsen te zien. Bij aankomst van de brandweer stond de wagen al in lichterlaaie.

“Het vuur was snel onder controle, maar de wagen brandde wel volledig uit”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “Het ging om een gewone dieselwagen, er was dus geen speciale procedure nodig voor een elektrisch voertuig.”

Na de bluswerken moest het wrak nog getakeld worden. In de straat hing een tijdlang een penetrante brandlucht door de dikke zwarte rookwolken die bij de brand vrijkwamen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus