ACV Politie is boos over gang van zaken in zone Haacht: “Stakingsaanzegging volgt vandaag nog”

Militanten ACV Politie vatten post aan het gemeentehuis in Haacht© jct

Haacht/Keerbergen/Boortmeerbeek -

Vertegenwoordigers van ACV Politie hebben maandagavond in Haacht, Keerbergen en Boortmeerbeek een brief afgegeven aan de leden van de gemeenteraad. Ze deden dit als reactie op de verklaringen van de betrokken burgemeesters en korpschef over de problemen in de politiezone. “Een stakingsaanzegging volgt vandaag”, luidt het.

Conny Justé 

Het rapport dat de preventiedienst heeft opgemaakt na enquêtes bij leden van de politiezone Haacht-Boortmeerbeek-Haacht heeft afgelopen week voor heel wat beroering gezorgd.

Lees ook: Eén op vijf kreeg te maken met grensoverschrijdend gedrag, vooral door cheffen: onthutsend rapport van politiezone Haacht 

Zo werden niet alleen tal van bevindingen, onder meer over grensoverschrijdend gedrag, uit het rapport naar buiten gebracht. Ook de reacties van de betrokken burgemeesters en de zonechef werden in de pers gedeeld. Reacties die duidelijk niet in goede aarde vielen bij politievakbond ACV, dat een aantal slachtoffers groepeert. “Het is erg dat we worden weggezet als leugenaars”, aldus Joery Dehaes, secretaris bij ACV Politie. “Een aantal feiten wordt ook geminimaliseerd. Dat is zeker erg als je weet dat één op de vijf in de zone geconfronteerd wordt met grensoverschrijdend gedrag en zeven op de tien met conflicten op de werkvloer te maken hebben.”

Staking indien er geen oplossing komt

Maandagavond maakte de politievakbond zijn ongenoegen duidelijk in een brief die aan de leden van de respectievelijke gemeenteraden werd uitgedeeld. “We hebben hier nog eens duidelijk de puntjes op de i gezet”, zegt Dehaes, die ook wist te vertellen dat nog dezelfde avond een stakingsaanzegging zou vertrekken. “Indien er voordien geen oplossing voor de problemen uit de bus komt, zullen we op maandag 17 april effectief staken.”

Bij die problemen verwijst Dehaes naar de communicatie over de aanstelling van de vertrouwenspersoon en de aanstelling van personeelsleden in hogere graden. Voorlopig was nog onduidelijk of ook andere vakbonden zich bij de stakingsaanzegging zullen aansluiten.

ACV Politie overhandigt de brief aan gemeenteraadsleden in Haacht© jct

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus