Man loopt gebroken kaak op bij feiten van zinloos geweld: duo riskeert tien maanden cel

© rr

Brugge/Eeklo -

Een Bruggeling en een man uit Eeklo riskeren voor de Brugse rechtbank elk tien maanden cel voor zware slagen aan een man op de Eiermarkt in Brugge.

Arne Franck

Op 13 maart vorig jaar was het slachtoffer met zijn vriendin en een bevriend koppel op stap in Brugge. In een horecazaak op de Eiermarkt werd hij plots met een vuistslag in het gezicht tegen de grond gemept. Daarna kreeg hij ook nog enkele rake trappen van een andere aanwezige. De man liep daarbij een kaakbeenbreuk op en speelde ook een tand kwijt.

Camerabeelden wezen uit dat J.D. (21) uit Eeklo de eerste slag uitdeelde. Vervolgens zou Bruggeling M.C. (19) zich op het slachtoffer hebben gestort. “Zijn vader moest tussenbeide komen en trok hem weg van het slachtoffer”, aldus procureur Charlotte Vonck, die tien maanden cel vroeg voor het duo.

Volgens Fabienne De Smet, de advocate van M.C., gaat het slachtoffer niet vrijuit. “Hij was stomdronken en was heel vervelend”, pleitte ze. “Mijn cliënt wilde alleen bemiddelen. Vervolgens haalde het slachtoffer zelf als eerste uit, maar hij miste en viel. Mijn cliënt heeft hem niet aangeraakt.”

Net als M.C. vroeg ook J.D. de vrijspraak. “Als je de beelden goed bekijkt, zie je dat ik niet diegene ben die sloeg.” De rechtbank doet uitspraak op 8 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus