Voetbal 3de provinciale C Bierbeek B

Azzeddine Zaidi zowel met A-ploeg als B-team van Bierbeek verwikkeld in titelstrijd: “Het was de bedoeling dat ik beslissend was”

Azzeddine Zaidi trof zaterdag bij zijn wederoptreden tweemaal raak.© Vel

Aanvallende middenvelder Azzeddine Zaidi (26) uit Evere speelt normaal gezien met Bierbeek in eerste provinciale. De voorbije speeldag trad hij aan met het B-team in derde provinciale in de topper tegen leider Sparta Haacht Statie. Met twee goals had Zaidi een grote voet in de 3-2 zege van Bierbeek dat mee aan de leiding komt.

Stefan Van de Weyer

“Ik raakte in de winter eerst geblesseerd aan de enkel, daarna volgde een spierscheur in de kuit waardoor ik even out was”, vertelt Azzeddine Zaidi. “Ik hervatte vorige week pas de training. Daarom werd besloten om me op te stellen bij het B-team. Het was een belangrijk duel. Het was bij momenten hard, maar dat ben ik ook gewoon van in eerste provinciale. Ik was beslissend en dat was de bedoeling, ik heb me laten zien aan de coach. Ik heb mijn best gedaan en het is gelukt. Hopelijk vloei ik zo snel mogelijk terug naar het eerste elftal”, zegt de matchwinnaar.

Carrière op topniveau

“Het zou mooi zijn moesten zowel het A- als het B-team kampioen spelen. Dan heb ik bijgedragen tot beide successen. Er wachten beide teams nog vier finales”, aldus Zaidi, die op zijn zevende begon te voetballen bij Sint-Joost waar RSC Anderlecht hem na een half jaar wegplukte. Hij bleef bij paars-wit tot de U14 waarna een avontuur bij de elite jeugd van OHL tot de U19 volgde. Bij Zulte Waregem speelde hij een half jaar bij de beloften en 2,5 jaar in de eerste ploeg onder Francky Dury. Een blessure nekte zijn carrière op topniveau. Daarna ging hij aan de slag bij Geel. De ploeg werd herfstkampioen, maar was ook bijna failliet zodat een verhuizing naar Olsa Brakel zich opdrong. Daar bleef hij anderhalf jaar actief, aansluitend volgden nog avonturen bij Tempo Overijse en Tervuren-Duisburg. Bij Bierbeek is hij aan zijn eerste seizoen toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus