Jarenlang Thais restaurant, nu te koop voor één miljoen euro: binnenkijken in historische villa langs de Schelde

© CDF

Melle / Gentbrugge / Destelbergen -

‘Chalet Heusden’ bij de Gentbrugse Meersen in Melle staat te koop. In de opvallende villa was lange tijd een Thais restaurant gevestigd. Voor een klein miljoen gaat ze naar een nieuwe eigenaar.

Fien Lakiere

Een van de opvallendste villa’s langs de Schelde staat te koop: het gebouw waar jarenlang het restaurant Benjarong Thai gevestigd was. Vastgoedmakelaar CDF verkoopt het pand vlak bij de Scheldebrug van Heusden, tussen Gentbrugge en Destelbergen maar op het grondgebied van Melle.

De villa werd aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd in eclectische stijl met art nouveau-invloeden. Vooral de gele en rode bakstenen vallen op. Het gebouw staat ook bekend als ‘Chalet Heusden’ en is beschermd als bouwkundig erfgoed.

De inventaris onroerend erfgoed vermeldt daarnaast een gebeeldhouwde gevelsteen van een oude man met een baard, die een symbolische voorstelling vormt van de Schelde.

“De villa heeft een ideale locatie in een rustige en groene omgeving, maar toch dicht bij alle voorzieningen”, klinkt het op de website van CDF. Een restaurant, een bed and breakfast of een ruime woning: het is volgens de vastgoedmakelaar allemaal mogelijk. De prijs van dat alles? Net geen 900.000 euro.

© CDF

Een oude man met een baard, die een symbolische voorstelling vormt van de Schelde© CDF

© CDF

© CDF

© CDF

© CDF

© CDF

© CDF