Veertiger riskeert vijf maanden cel voor agressie tegen politie: “Hij besmeurde zijn cel met bloed en urineerde tegen de deur”

© BELGAONTHESPOT

Waregem/Zwevegem -

Een 44-jarige man uit Zwevegem die in dronken toestand niet één maar twee verkeersongevallen veroorzaakte en zich vervolgens agressief gedroeg tegenover de politie, riskeert vijf maanden cel en 400 euro boete.

Jonathan Folens

Het eerste ongeval vond plaats op 21 maart 2021 in Waregem. Bij de vaststellingen door de politie weigerde A.H. (44) alle medewerking en moest de politie hem overmeesteren. “Hij duwde een agent die hem wou meenemen, weigerde uit te stappen aan het kantoor en spuwde en schopte in de richting van de politie”, aldus de procureur.

Ook in zijn cel maakte de man het bont. Hij verwondde zichzelf door te slaan op de celmuren die hij ook besmeurde met bloed. Op 7 september veroorzaakte H. opnieuw een ongeval, deze keer in Zwevegem, en opnieuw was agressief tegenover de politie. Hij urineerde zelfs op zijn celdeur.

Volgens zijn advocaat had A.H. een normaal leven maar was zijn scheiding het begin van een neerwaartse spiraal met veel drank en destructief gedrag. Van de feiten herinnert de man zich niets. “Ik viel achterover toen ik het allemaal las”, zei H. zelf. “Ik schaam me enorm. Ik begon te drinken om te vergeten, maar dat lost niets op.”

Het vonnis volgt op 24 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus