Man wacht vriend op met hamer en riskeert vijftien maanden cel: “Nooit de bedoeling om iemand te raken”

Heestert -

Wat begon als een banale caféruzie eindigde met een klap met een hamer en een bloedende hoofdwonde voor de vriendin van het slachtoffer: de 50-jarige Franky V. uit Heestert riskeert er vijftien maanden cel voor. “Het was niet mijn bedoeling om iemand te raken met die hamer”, zo sprak hij in de rechtbank.

Jonathan Folens

De aanleiding voor de caféruzie was bizar. Volgens zijn advocaat was Franky V. een verhaal aan het vertellen over hoe zijn baas hem bij de keel greep en wilde hij dat demonstreren bij een aanwezige vriend. “Die was daarvan geschrokken en toen mijn cliënt even later buiten stond te roken, gaf die vriend hem een duw”, aldus de advocaat van V.

“Mijn cliënt viel op de grond maar deed verder niets. Later maakte hij wel de domme fout om naar de woning van zijn vriend te rijden en hem daar op te wachten met een hamer, dat had hij niet mogen doen.”

Achtervolging

De erg dronken Franky V. wou naar eigen zeggen “alleen praten” met zijn vriend maar zwaaide wild in het rond met zijn hamer. In een achtervolging met zijn vriendin en diens partner werd de vrouw op het hoofd geraakt. “Toen hij het bloed zag, is hij wel gekalmeerd”, zei zijn advocaat nog.

“Ik wou hem alleen wat bang maken”, zei V. zelf die intussen gestopt is met drinken.

Het vonnis valt op 24 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus