Volleybal Nationale 2 (m) VC Feniks Haacht

Tim Lemant zet met VC Feniks Haacht grote stap richting titel: “Niet gaan rekenen, maar ook laatste twee wedstrijden winnen”

Tim Lemant: “De ploeg bulkt van vertrouwen.”© Vel

Met een 3-0 overwinning tegen Guibertin is VC Feniks Haacht goed begonnen aan zijn laatste drieluik van het seizoen. Door betere statistieken dan eerste achtervolger Lint heeft Haacht voldoende aan één overwinning om de titel te kunnen vieren.

Ruben Valgaerts

“We hebben een paar weken naar deze wedstrijd toegeleefd”, bekent middenspeler Tim Lemant. “Op training ging het goed en was er veel inzet. Dat zag je ook in de eerste set. Die ging gelijk op, maar je merkte bij ons geen stress. Ook bij een setbal voor Guibertin bleven we rustig en bogen we de situatie om. Op zo’n momenten is decompressie wel gevaarlijk en we liepen in set twee tegen de lamp. Op een bepaald moment stonden we zes punten in het krijt en leek de set voorbij. Uiteindelijk kropen we toch beetje bij beetje dichterbij en keerde het geloof terug. Op 14-18 slaag ik er in om drie kill blocks op een rij te zetten. Je merkte dat Guibertin de grip op de match begon te verliezen. Daar hebben we van kunnen gebruikmaken. Daarna hadden we het gevoel dat het wel in orde kwam. We waren rustig en konden halverwege de set een kloofje maken dat we niet meer afgaven.”

Frisse wind

“De ploeg bulkt van vertrouwen. De titel ligt binnen handbereik, daarvoor moeten we nog één keer winnen. Al willen we niet te veel speculeren en mikken op nog twee overwinningen. Binnen drie weken in een lastige zaal in Wijgmaal zal het er hectisch aan toe gaan. Daar verwacht ik veel volk. Ook bij de laatste opdracht, de thuiswedstrijd tegen Kalmthout, zal dat het geval zijn. “

“De promotie zou goed zijn voor de club. Sinds kort ben ik sportief coördinator bij de jeugd en ik wil graag van onderuit voor meer doorstroming zorgen. Daarbij is het belangrijk bij de allerkleinsten te beginnen. Dat gaat niet van de ene dag op de andere. Daar is jaren inzet voor nodig. Er zijn nog heel wat jonge mensen bij het bestuur gekomen en je voelt dat er veel goesting is om dit project te ondersteunen. We staan voor een positief momentum”, besluit Lemant tevreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus