Voetbal Vlaams-Brabant

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT.: Wijgmaal B als eerste kampioen, lang leve de aanval en Bierbeek kan plots nog twee keer vieren

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan de jonge gasten van Wijgmaal B, die dit weekend de champagne al mochten ontkurken. Jonathan Derdelinckx (FC Moorsel) scoorde een hattrick in amper vier minuten. Kenneth Crabbé van Relegem had zich dan ongetwijfeld weer een ander weekend ingebeeld.

Bart Devaere

1. Wijgmaal B mag als eerste vieren

© Vel

Ere wie ere toekomt. Drie speeldagen voor het einde van de competitie kroonde vierdeprovincialer Wijgmaal B zich op het veld van de buren van Wezemaal B tot de eerste kampioen van Vlaams-Brabant. Proficiat aan de jongens van coach Ingo Sellekaerts. Wijgmaal stond het hele seizoen in de top drie en gaf sinds half november de leidersplaats nooit meer uit handen. Het verloor slechts één keer, begin maart thuis van eerste achtervolger FC Werchter. Van een verdiende kampioen gesproken. Zondag volgt hoogstwaarschijnlijk een galamatch thuis tegen Langdorp. En wie weet inspireert het de Wijgmaalse A-ploeg om zich te redden in derde afdeling?

2. Sneller, sneller, Jonathan Derdelinckx

© Vel

Bij Moorsel kijken ze duidelijk naar de Conference League. Na een spektakelstuk ging de derdeprovincialer zondag met 4-5 winnen bij Betekom B. De grote man bij de bezoekers was Jonathan Derdelinckx. Op vier minuten tijd was hij zomaar eventjes goed voor een hattrick. Mooi afgekeken van AA Gent-fenomeen Gift Orban, die de Buffalo’s op het veld van het Turkse Basaksehir met een hattrick een Europese ronde verder schoot. In Betekom liet Derdelinckx in de 50ste, 52ste en 53ste de netten trillen en bracht hij zijn ploeg zo terug in de match. Was dat dan de snelste Vlaams-Brabantse hattrick van het seizoen? We herinneren ons nog de drieklapper van Jef Raymakers van SK Deurne eerder dit seizoen op het veld van Aarschot B, die daar ook scoorde binnen de vier minuten. Het zal dus op seconden aankomen…

3. Bierbeek back in business (x2)

Ze hinken al het hele seizoen achterop, doen dat nog steeds, maar toch: zowel de A-ploeg als de B-ploeg van Bierbeek is plots helemaal terug in de titelrace. Drie weken geleden hing de A-ploeg nog tien punten achter leider Fenixx, maar drie matchen en een negen op negen later bedraagt het verschil nog amper één puntje. En welke match wacht er nog op 16 april? Juist ja, Fenixx tegen Bierbeek...

© Vel

Gelijkaardig scenario voor de Bierbeekse B-ploeg in derde provinciale C. Daar leek Sparta Haacht Statie na een spannende strijd uiteindelijk toch op weg om de titel te pakken. Tot ook daar de motor drie weken geleden plots begon te sputteren. Het gevolg: Bierbeek B pakte zeven op negen, won zaterdag de topper tegen de leider en prijkt nu naast Sparta Haacht Statie mee aan kop. Is er in Haacht sprake van titelstress of is het meer dan dat? Sparta Haacht Statie stapt volgend seizoen in een fusieverhaal met Tildonk en beide ploegen zouden dat liefst in tweede provinciale zien gebeuren. Hadden we al gezegd dat ze misschien toch een beetje extra druk voelen?

4. Gedaan met ingraven, leve de aanval!

Vrank en vrij je kans gaan. Voor de ploegen uit de grijze middenmoot staat er dit seizoen niet veel meer op het spel en dus kunnen ze vrijuit hun kans gaan. Leuk voor de supporters, die op die manier vaak leuke wedstrijden en vooral veel doelpunten zien. Gedaan met het ingraven, leve de aanval! Bovendien levert het vaak ook succes op. Of toch even… Zo zette Wim Diandandila vierdeprovincialer Kampenhout B in de tiende en de elfde minuut op een 0-2-voorsprong op het veld van Eppegem B. Oké, uiteindelijk moesten de bezoekers toch de wet van de sterkste ondergaan en gingen ze met 4-2 kopje-onder, maar leuk was het wel. Ook Nossegem kwam in tweede provinciale B eerst op voorsprong om er nadien nog vier om de oren te krijgen van RWL Sport. En hetzelfde scenario zagen we bij Averbode-Okselaar – Perk, al bleef de schade voor de bezoekers daar beperkt tot een 3-1-nederlaag.

5. Pechvogel van het weekend is misschien wel de slimste

Kenneth Crabbe (rechts) in actie op een archiefbeeld.© dsj

En hoe was uw zondag? Nee, het was echt geen goed weer en ook Gent-Wevelgem thuis voor de buis was niet superspannend. Dank je, Wout van Aert en je superbenen! Maar hé, wij hebben goed nieuws: het kan altijd slechter. Wij nomineren Kenneth Crabbé van derdeprovincialer Relegem voor absolute pechvogel van het weekend. Relegem ging zondag met 1-0 verliezen bij leider Oetingen. Wie scoorde het enige doelpunt van de match (in zijn eigen netten)? Juist ja, Kenneth Crabbé. En oh ja, wie moest er tien minuten voor tijd na een tweede gele kaart als enige vroegtijdig naar de kant? Alweer arme Kenneth. Maar… misschien was Kenneth wel gewoon de slimste van de klas. Terwijl Relegem volgende week zondag voor de punten knokt tegen Terheide, kan de geschorste Crabbé thuis in zijn zetel volledig ontspannen naar de Ronde van Vlaanderen kijken. Dank je, Wout van Aert.

6. De beste doelschutter van Vlaams-Brabant

Wie kroont zich tot Vlaams-Brabantse prijsschutter van het seizoen? We naderen het einde van de competitie, de spanning stijgt en dat kruipt blijkbaar in de benen. Niemand uit onze top vijf vond afgelopen weekend de weg naar de netten.

38 goals: Ibrahim Bounekoub (FFF Brussels, 4de provinciale D)

36 goals: Toon Matthys (Langdorp, 4de provinciale E)

35 goals: Alexander Bonomi (Neerwinden, 4de provinciale F) en Nicolas Lentini (Vissenaken, 3de provinciale D)

33 goals: Wouter Keulemans (KFC Eppegem B, 4de provinciale C) en Enzo Roosen (HO Veltem B, 4de provinciale D)

30 goals: Dries Vanwelde (KVK Tienen B, 3de provinciale D)

29 goals: Ilias El Attabi (Tremelo, 3de provinciale C)

28 goals: Tuur Minner (Liedekerke B, 4de provinciale B), Rob Mertens (Tielt- Winge, 3de provinciale D) en Jordi De Cat (SC Keerbergen, 4de provinciale C)

27 goals: Robin Hambrouck (Sp. Rotselaar, 2de provinciale B) en Niels Delaforterie (SC Keerbergen, 4de provinciale C)

26 goals: Robbe Iwens (Merchtem United, 4de provinciale B), Dilhan Taç (Woluwe-Zaventem B, 4de provinciale D)

25 goals: Maxwell Opara (Orsmaal, 4de provinciale F)

24 goals: Leslie Herinckx (Zoutleeuw, 4de provinciale F) en Andrew Dejaeger (Geetbets, 3de provinciale D)

23 goals: Killian Vandamme (Groot-Dilbeek B, 4de provinciale A), Corentin Gabrielli (Eur. 90 Kraainem, 2de provinciale A) en Michael Van Praet (Vilvoorde City, 4de provinciale C)

22 goals: Lars Godart (Kester-Gooik A, 2de provinciale A)

21 goals: Arne De Vroede (Tollembeek, 4de provinciale A), Thomas Onkelinx (Binkom, 3de provinciale D), Davy Van Gestel (Zichem, 3de provinciale D), Bram Bert (Boskant Peizegem, 4de provinciale B), Bram Du Mong (Sp. Kortenberg, 3de provinciale B) en Simon Smeets (Tielt-Winge, 3de provinciale D)

20 goals: Lander Oorts (Bertem-Leefdaal B, 4de provinciale D), Benji Commers (Averbode-Okselaar, 2de provinciale B), Arne Vanderlinden (FC Moorsel, 3de provinciale C), Carlos Peeters (Erps-Kwerps, 4de provinciale D), Ruben Michiels (Dworp, 4de provinciale A)

19 goals: Manossa Diouck (Langdorp, 4de provinciale E), Thomas Onkelinx (Binkom, 3de provinciale D), Steve Klompkes (Vissenaken, 3de provinciale D), Robby Vanhaemel (Boskant Peizegem, 4de provinciale B), , Dietmar Conard (Atlas Linter, 4de provinciale F), Steve Klompkes (Vissenaken, 3de provinciale D), Vinnie Lenaerts (KVK Tienen B, 3de provinciale D), Stef Ketels (BHS United A, 3de provinciale B), Jeffry Lathouwers (Delta Londerzeel A, 3de provinciale B), Louis Piret (Haasrode A, 2de provinciale B), Glenn Van Roy (Leeuw Brucom, 2de provinciale A) en Matthias Menten (Emi Essene, 4de provinciale B)

7. Vergeet de Ronde, leve de kampioenenkoorts in Brabant

Vergeet de Ronde van Vlaanderen, voor spanning moet u komend weekend op de Vlaams-Brabantse velden zijn. Zo kunnen Eur. 90 Kraainem (2A), Delta Londerzeel (3B) en Vissenaken (3D) komend weekend mogelijk de titel pakken. De spannendste titelstrijd vindt sowieso plaats op het veld van Lennik, waar Oetingen de titel kan grijpen op het veld van zijn dichtste achtervolger. Verder is het ook kijken of koplopers Fenixx en Sparta Haacht Statie zich kunnen herpakken na een nul op negen.

Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering? Stuur een mailtje naar sportbrabant@nieuwsblad.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus