Man trapt en spuwt naar politie bij arrestatie na huiselijke ruzie: “Ik ben over de rooie gegaan”

De correctionele rechtbank in Oudenaarde houdt de uitspraak in beraad.© pdv

Oudenaarde/Geraardsbergen -

Het parket in Oudenaarde vordert een gevangenisstraf van zes maanden voor een man, die zich voor rechtbank moest verantwoorden wegens weerspannigheid.

Paul Darragas

De 46-jarige T.V.D. uit Geraardsbergen verscheen voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde wegens weerspannigheid. “De politie kreeg van de zwangere vriendin van de beklaagde een verontrustende oproep”, lichtte het openbaar ministerie toe. “De vrouw meldde dat haar partner een kettingzaag in de hand hield en dat hij van plan was om de woning kort en klein te slaan. Bij aankomst van de politie reageerde de beklaagde agressief. Hij trapte meermaals naar de agenten, spuwde naar hen en schopte ook tegen het dienstvoertuig. De beklaagde heeft al een vijftal correctionele veroordelingen op zijn strafblad, onder andere wegens intrafamiliaal geweld.”

“Toxische relatie”

Het openbaar ministerie vordert een gevangenisstraf van zes maanden, of eventueel een werkstraf van 75 uur. “Mijn cliënt is niet gebaat met een gevangenisstraf”, benadrukte de verdediging. “Het koppel heeft al tien jaar een toxische relatie en dat heeft al tal van politietussenkomsten tot gevolg gehad. Ze hebben zeven kinderen en een achtste is op komst. Mevrouw heeft ook nog eens twee kinderen uit een vorige relatie. Ze wonen bovendien in een krot, onder andere ook reden waarom de kinderen geplaatst zijn. Mijn cliënt beseft dat hij van zijn partner weg moet en hij is dat ook van plan. Hij is zelfs vragende partij voor een contactverbod.”

De beklaagde, die intussen voor nieuwe feiten van intrafamiliaal geweld in voorhechtenis in de gevangenis zit, bekende schuld. “Ik had gedronken en ben over de rooie gegaan”, verklaarde hij. De rechtbank houdt de uitspraak in beraad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus