Zaakvoerder met ellenlang strafblad probeert vluchtmisdrijf in schoenen van werknemer te schuiven

© jhm

Heist -

De Brugse politierechtbank veroordeelde maandagochtend een 48-jarige Heistenaar tot een rijverbod van vijf jaar en een geldboete van 20.000 euro. De man, die allesbehalve een onbekende is voor het gerecht, werd betrapt toen hij met de wagen reed tijdens een rijverbod. Bij een ongeval met stoffelijke schade pleegde de man ook vluchtmisdrijf. Nadien probeerde hij de schuld in de schoenen van één van zijn werknemers te steken.

Celina Cazzetta

Op 18 november 2021 wilde O.V. (48) in Knokke zijn wagen achterwaarts inparkeren. Tijdens het manoeuvre botste de man tegen een voertuig achter zich. Toen de bestuurder van die wagen de politie wilden bellen, nam O.V. de vlucht.

O.V., die medezaakvoerder is van een bouwfirma, had op dat moment een rijverbod dat geldig was van 20 januari 2021 tot en met 19 januari 2022. Hij probeerde dan ook de schuld in de schoenen van één van zijn werknemers te steken, al kwam de waarheid snel aan het licht door camerabeelden.

Een paar dagen later, op 25 november, betrapte de politie de man opnieuw in Knokke op het rijden zonder rijbewijs. Het openbaar ministerie was maandagochtend niet mals voor de veertiger. “Ik heb hem hier al ontelbare keren gezien”, begint de procureur. O.V. heeft een goedgevuld strafblad. Daarom vorderde het openbaar ministerie de verbeurdverklaring van het voertuig.

Vijf jaar rijverbod

De Brugse politierechter was ook bijzonder streng voor de man en de andere medezaakvoerders van de bouwfirma. “Zij moeten voorkomen dat O.V. nog met de bedrijfswagen rijdt”, besluit de politierechter resoluut. “Er zijn drie zaakvoerders, zij hebben ook hun verantwoordelijkheid.” De car policy binnen het bedrijf zou ondertussen al veranderd zijn.

De rechtbank veroordeelde O.V. voor alle feiten samen tot een rijverbod van vijf jaar, een geldboete van 20.000 euro en het opnieuw afleggen van alle proeven en examens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus