Voetbal 2de afdeling VV A KFC Merelbeke

Bruggen tussen KFC Merelbeke en scorende Jordi Van Laere dan toch niet opgeblazen? “Gesprek met de voorzitter en de coach volgt”

Blijft Jordi Van Laere dan toch bij KFC Merelbeke? “We gaan samenzitten met Jordi en ik hoop op een goede oplossing voor beide partijen”, zegt voorzitter Van Keymeulen.© Geert De Rycke

Topschutter Jordi Van Laere liet vorige week vallen dat zijn ploeg KFC Merelbeke zijn beloftes niet was nagekomen. Het schoot bij voorzitter Wilfried Van Keymeulen en coach Davy De Schryver in het verkeerde keelgat. Van Laere bood zijn excuses aan en zit weldra aan tafel met de voorzitter.

Freddy De Geest

Merelbeke nam dit weekend de maat van KM Torhout (2-1) en deelt met vier andere ploegen de tweede plaats. De twee kopbaldoelpunten van Merelbeke kwamen van het hoofd van… Jordi Van Laere. “Het kan dus ook met het hoofd”, lacht de matchwinnaar, die vorige week over de tong rolde na een spraakmakend artikel in deze krant. “Ik moest mijn excuses aanbieden en dat heb ik ook gedaan. Ik had een gesprek met de coach over het slot van dit seizoen en hoe hij het volgende seizoen ziet.” Bestaat de kans dan toch nog dat je blijft? “Laat me zeggen dat die kans klein is of het moet zijn dat Merelbeke met een heel goed voorstel afkomt. Wat dat betreft, zit ik binnenkort met de voorzitter aan tafel. De bruggen zijn niet opgeblazen. Met twee goals heb ik aangetoond dat mijn engagement naar de ploeg toe intact is gebleven.”

Oplossing voor beide partijen

“Ik breng er begrip voor op dat Jordi ambitieus is, maar er is ook een door hem getekende overeenkomst voor twee seizoenen waar hij niet onderuit kan”, duidt voorzitter Wilfried Van Keymeulen. “Dat wij als club onze beloftes niet zijn nagekomen, is een leugen. Sportief manager Erwin Poffé, die nu voor SK Roeselare-Daisel werkt, had Jordi beloofd dat hij in een 4-4-2-opstelling het spitsenduo zou vormen met Nico Binst. Met die belofte hebben wij echter niets te maken. De coaches bepalen afhankelijk van de tegenstrever en de wedstrijdomstandigheden in welke opstelling de ploeg gaat spelen. Dat een speler dan eens op de bank terechtkomt, hoort erbij. Ik hoor dat Jordi naar een ploeg uit de eerste nationale kan, maar ook Roeselare-Daisel aan zijn mouw trekt. Krijgt Jordi bij die ploeg uit de eerste de garantie dat hij altijd zal spelen? We gaan samenzitten met Jordi en ik hoop op een goede oplossing voor beide partijen”, zegt Van Keymeulen.

Torhout beet aan Sportpark Moerkensheide in De Pinte fel van zich af. “Het eerste halfuur waren we goed”, laat Van Laere optekenen. “Ik scoorde al na zeven minuten. Een dubbele voorsprong had gekund en zelfs gemoeten. We lieten de West-Vlamingen opnieuw in de match komen. Uit het niets viel de gelijkmaker. Daarna hadden we het even moeilijk. Even voorbij het uur kon ik een tweede keer scoren en kwamen we niet meer in de problemen. Zaterdagavond trekken we naar Racing Harelbeke, dat met zware cijfers won in Aalst. We zitten aan een reeks van acht zonder verlies en willen dat nog wat rekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus