Kinderen basisschool KBO Sint-Walburga fietsen hun Ronde: “Wat een enthousiasme!”

Geen gebrek aan enthousiasme en aanmoedigingen bij de start.

Oudenaarde -

De kleuters en eerstejaars van de basisschool KBO Sint-Walburga in Oudenaarde wipten maandagnamiddag in het zadel voor hun Ronde van Vlaanderen.

Paul Darragas

Leerlingen, leerkrachten en directie van de basisschool KBO Sint-Walburga in Oudenaarde zijn alvast al in de ban van de Ronde van Vlaanderen. De kleuters en kinderen van het eerste leerjaar fietsten maandagnamiddag hun ‘Vlaanderens Mooiste’ op een verkeersvrij parcours rond het Centrum Ronde van Vlaanderen. ‘Opperseingever’ Lucien De Schepper en zijn team stonden in voor de veiligheid en de stad Oudenaarde zorgde voor een heus podium. “We zijn de Ronde van Vlaanderen genegen, zeker ook omdat onze school in het centrum van Oudenaarde gevestigd is”, vertelt directeur Nancy Van Der Straeten.

“Elk jaar wordt in de klassen aandacht aan de Ronde besteed. Het is intussen een traditie dat onze kleuters en eerstejaars hun Ronde fietsen, daarbij aangemoedigd door de hele school, ouders, grootouders en sympathisanten. Deelnemen is natuurlijk belangrijker dan winnen. Maar toch is iedereen enthousiast en verschillende kinderen oefenen in het weekend zelfs met de papa. Sommigen hebben echt wel stress.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus